Lintje voor Olga Commandeur

Oud-atlete en tv-presentator Olga Commandeur heeft dit jaar een koninklijke onderscheiding gekregen. Ze is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Commandeur onderscheidde zich als atlete met name op de 400 m horden en de 800 m. Als enige Nederlandse atlete heeft zij ooit een officieel wereldjeugdrecord gevestigd. Ze werd zesmaal Nederlands kampioene op individuele nummers en achtmaal in estafetteverband, vestigde of verbeterde negenmaal een Nederlands record en nam deel aan de Olympische Spelen

Sinds 2000 is zij vooral bekend als presentatrice van ochtendgymnastiekprogramma’s bij NOS Sportief en sinda 2000 Nederland in Beweging!.  Daarnaast was ze docente lichamelijke opvoeding op verschillende scholen, waaronder het Alkwin Kollege in Uithoorn en de Panta Rhei in Amstelveen.  Ze geeft presentaties en verzorgt workouts over gezond bewegen en (top)sport. Daarnaast is ze ambassadeur voor KWF Kankerbestrijding en de Parkinson Vereniging. In 2014 werd in Blijham het Olga Commandeurplein, een beweegplein voor ouderen, geopend. 
Tijdens de coronacrisis heeft zij bijna dagelijks geheel belangeloos extra bewegingsprogramma’s voor thuis gepresenteerd. 

Commandeur kreeg het lintje opgespeld in haar eigen tuin door burgemeester Martijn Smit van Beverwijk. “Ik ben diep geroerd door deze onderscheiding. Toen de burgemeester alle redenen opnoemde waarvoor ik een lintje krijg, dacht ik alleen maar: wauw”, vertelt Commandeur aan het ANP. 

Lees ons interview met Olga Commandeur hier!

Olga Commandeur

Geef een reactie