NIEUWSOVERZICHT: WEEK 52

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? GLK! HEEFT DE HIGHLIGHTS VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

Gemak, duurzaamheid en klimaat: dit zijn de foodtrends voor 2022

Komend jaar gaan we het onszelf nog makkelijker maken door boodschappen en maaltijden te laten bezorgen en hebben we als het op ons eten aankomt meer oog voor klimaat, duurzaamheid en diversiteit. Dat verwachten foodtrendwatchers Denise Kortlever en Maaike de Reuver.

Verder lezen

Blijven we koolhydraatarm eten of luisteren we vooral naar ons lichaam in 2022?

Op drie momenten in het jaar zoeken we online massaal naar manieren om – liefst snel – af te vallen: eind december, begin januari en als het voorjaar is. Afgelopen jaar was koolhydraatarm eten in trek. Waarop storten we ons volgend jaar?

Verder lezen

Bol met krenten is de echte oliebol en vijf andere feiten en fabels

We zouden met z’n allen in Nederland jaarlijks zo’n 100 miljoen oliebollen eten. Is de oliebol typisch Nederlands? En hoelang bestaan ze eigenlijk? De feiten en fabels op een rij.

Verder lezen

Nieuwjaarsduik in koude zee is boost voor je immuunsysteem

Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: als je wil kun je overmorgen een nieuwjaarsduik nemen. Is het wel gezond om ‘s winters in zee te gaan zwemmen? Huisarts Monique Tjon-A-Tsien: “Kou heeft een positief effect op zowel de fysieke als de mentale gezondheid.”

Verder lezen

Hoe kun je met gesloten sportscholen toch aan krachttraining doen?

Het is goed om te bewegen, ook tijdens de lockdown. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel zes: hoe kun je met gesloten sportscholen krachttraining doen?

Verder lezen

De uitslagen van het OKT schaatsen én de matrix: wie is zeker van de Spelen en wie zit nog in spanning?

Het olympisch kwalificatietoernooi was voor alle schaats(st)ers het moment van de waarheid. Wie wisten zich te plaatsen voor de Winterspelen van volgend jaar in februari? Bij de mannen zal nog een knoop moeten worden doorgehakt aangezien er tien namen in de matrix staan en er maar negen plaatsen zijn.

Verder lezen

De tekorten van 2021: Meer jongeren dan ooit psychisch ongezond

Van de wooncrisis tot de hoge werkdruk in de zorg en het onderwijs, 2021 was het jaar van de tekorten. In de laatste dagen van het jaar staat NU.nl in een speciale serie stil bij deze problemen. Hoe zijn ze ontstaan? Maar vooral: wat zijn de oplossingen? Vandaag: mentale gezondheid.

Verder lezen

Geef een reactie