NIEUWSOVERZICHT: WEEK 4

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? GLK! HEEFT DE HIGHLIGHTS VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

Kijken naar de natuur geeft een goed gevoel

Dat de natuur stress vermindert en voor meer ontspanning zorgt was, al bekend. Maar nog niet dat alleen al ernaar kijken, helpt om negatieve gedachten en gevoelens beter te verwerken. Dat blijkt uit onderzoek van psycholoog Daphne Meuwese, die op 27 januari aan de Vrije Universiteit Amsterdam promoveert.

Verder lezen

Lockdowns nadelig voor leefstijl van jongeren

De coronacrisis heeft voor veel jongeren een negatieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid. Door lockdowns zijn veel jongeren minder gaan bewegen en ongezonder gaan eten. Ook hebben jongeren vaker last van depressies, angsten en eenzaamheid. Dit concluderen het RIVM en het Nivel na bestuderen van 145 studies uit ongeveer 60 landen, waaronder Nederland.

Verder lezen

Artsen hebben pillen en prikken, maar de kern van het probleem wordt zelden opgelost’

Er komt meer aandacht voor de rol die sport en leefstijl spelen bij de kans om een pandemie goed door te komen. Fysiek én mentaal.

Verder lezen

Waterschappen belangrijk voor wandelinfrastructuur

Het wordt steeds drukker op de Nederlandse wandelpaden nu steeds meer mensen gaan wandelen. Al die wandelaars hebben natuurlijk wandelpaden nodig. Waterschappen kunnen daarbij een rol spelen volgens Peter Kuiper. Samen met Cock Hazeu schreef hij drie wandelgidsen door gebieden van waterschappen. 

Verder lezen

Verrijkte voedingsmiddelen meestal niet in Schijf van Vijf

De meeste verrijkte voedingsmiddelen zijn geen gezonde keuze. Ze verhogen weliswaar de inname van vitamines en mineralen, maar vallen vaker buiten de Schijf van Vijf dan niet-verrijkte varianten. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM op basis van gegevens van de laatste Voedselconsumptiepeiling (VCP 2012-2016).

Verder lezen

Foto bovenaan: Dal van de Ruiten Aa (c) Andries de la Lande Cremer

Geef een reactie