Nieuwsoverzicht: week 5

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? GLK! HEEFT DE HIGHLIGHTS VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

‘Matseditie’ NK Tegenwindfietsen: aerodynamische ventieldop, 1,4 seconden wind mee

300 deelnemers proberen dit weekend zo snel mogelijk over de Oosterscheldekering te fietsen met windsnelheden tot 88 kilometer per uur. Dat doen ze op een fiets zonder versnellingen, met terugtraprem. De wind waait daarbij uit het zuidwesten zodat ze pal tegen de wind in fietsen.

Verder lezen

Trappende 80’ers hebben immuunsysteem van 20’er: ‘Als bewegen een pil was, nam iedereen hem’

Ouderen zouden vaker de fiets moeten pakken, denken wetenschappers in Londen. Zij volgden 125 ouderen, sommigen van in de 80, die regelmatig lange afstanden fietsen. Daaruit bleek dat deze trappende tachtigers door te bewegen weer het immuunsysteem van een twintiger hadden.

Verder lezen

Februari controle mtb-vignetten Veluwezoom

In de weekenden van februari controleren boswachters van de Veluwezoom of mountainbikers in bezit zijn van een geldig mtb-vignet. Heb je nog geen vignet? Bestel ‘m nu online en je kunt meteen op je mountainbike stappen.

Verder lezen

Kokosvet inzet van veel discussie: is het nou supergezond of juist erg ongezond?

In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is kokosvet nou gezond of niet?

Verder lezen

George Nelis wandelt familie en vrienden aan elkaar

George Nelis bedacht in de coronatijd een heerlijk, eigen wandelproject. Hij begon met het ‘aan elkaar wandelen’ van zijn eigen vrienden en familie. Bij het uitstippelen van zijn route gebruikte hij de Routeplanner van Wandelnet.  Bij het traject tussen Maarn en Utrecht fronste hij echter de wenkbrauwen. De Routeplanner leidde hem over de A12! Hij nam contact op met Wandelnet. 

Verder lezen

Gezondheidsraad: booster voor jongeren tot 18 jaar niet nodig

De Gezondheidsraad vindt het niet nodig om alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar een boosterprik tegen corona aan te bieden. De ‘gezondheidswinst’ is voor deze groep te beperkt om dat te rechtvaardigen. Boosters voor kinderen met een ernstige afweerstoornis of om kwetsbare familieleden te beschermen moeten wel mogelijk zijn, schrijft de raad in een advies aan het ministerie van VWS.

Verder lezen

Foto: Gazelle

Geef een reactie