Tot 17 februari stemmen: Supplement van het Jaar

Vanaf nu kan er worden gestemd voor het Supplement van het Jaar 2022. Voor het zesde jaar op rij kun jij via www.supplementvanhetjaar.nl aangeven welke vitamine, mineraal, kruid of ander voedingssupplement jouw favoriet is. En waarom jij deze voedingssupplementen gebruikt. Op 17 februari wordt het Supplement van het Jaar 2022 bekendgemaakt.

De afgelopen jaren is er meer dan ooit tevoren aandacht geweest in de media voor onze weerstand en ons immuunsysteem en de rol van voedingsstoffen en supplementen hierin. Met de Supplement van het Jaar-verkiezing vraagt het Informatiecentrum voedingssupplementen & gezondheid (IVG) aandacht voor het nut van voedingssupplementen en de gezondheidswinst die er te behalen is met extra vitamines, mineralen, kruiden en overige voedingsstoffen.

Dat goede, gevarieerde voeding bijdraagt aan onze gezondheid is alom bekend. Maar specifieke groepen in Nederland hebben meer risico op een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, en voor sommige groepen is het nuttig om extra voedingsstoffen binnen te krijgen. De Nederlandse Gezondheidsraad en het Voedingscentrum adviseren bepaalde groepen mensen om een voedingssupplement te nemen.

Supplement van het Jaar

De Supplement van het Jaar-verkiezing brengt jaarlijks de voorkeuren van het Nederlandse publiek voor bepaalde vitaminen, mineralen, kruiden of andere supplementen in kaart. Het gaat hierbij om een soort voedingssupplement, niet om een bepaald merk. Alle supplementen maken evenveel kans om uitgeroepen te worden tot Supplement van het Jaar. In 2021 koos het publiek voor vitamine D, In 2020 werd er het vaakst op de multivitamine gestemd. In 2019 eindigde kurkuma bovenaan. De Supplement van het Jaar-verkiezing is een initiatief van IVG.

www.ivg-info.nl

Lees ook: Vitamine D het meest favoriete supplement

Geef een reactie