NIEUWSOVERZICHT: WEEK 9

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? GLK! HEEFT DE HIGHLIGHTS VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

Deze Noorse supermarkt zet de klimaatimpact van producten op je bonnetje

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góéd. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Zo is bekend geworden dat actie van een Noorse supermarkt die de klimaatimpact van voeding op kassabonnetjes zette, een succes is.

Verder lezen

Actieve leefstijl draait veroudering spieren terug

Spieren van sportieve ouderen laten bijna dezelfde stofwisseling zien als die van jonge mensen. Dat hebben wetenschappers van de Universiteit Maastricht en Amsterdam UMC ontdekt. Hun gezamenlijk onderzoek suggereert dat mensen veroudering van hun spieren grotendeels kunnen terugdraaien door een actieve leefstijl.  

Verder lezen

Onderzoek naar thuistesten voor leefstijlziekten

In Nederland is er momenteel geen landelijke en laagdrempelige aanpak voor vroege opsporing van diabetes type 2, hart- en vaatziekten en chronische nierschade. Het Check@Home-onderzoek wil daar verandering in gaan brengen samen met de Hartstichting, de Nierstichting en het Diabetes Fonds. Komende 5 jaar gaan mensen tussen 50 en 75 jaar thuistesten voor deze leefstijlziekten proberen.

Verder lezen

Voor de buurtsportcoach telt iedere zweetdruppel: ‘Als wij er niet zijn, doen ze niets’

Om Nederland weer in beweging te krijgen, wordt er steeds vaker naar buurtsportcoaches gewezen. Hoe werkt dat in de praktijk? Deel 3 van een serie over het belang van sport in Nederland.

Verder lezen

Opinie: ‘Alternatieve therapie kan bijdragen aan kostenbeheersing zorg’

Door meer aandacht aan preventie te besteden kunnen we de almaar stijgende zorgkosten beter in de hand houden. Toch moeten we niet vergeten dat ook op het terrein van de behandeling winst valt te boeken, stelt Kees Ruig.

Verder lezen

Patiënten tevreden over belafspraak met een arts

Hoewel nog veel afspraken met de dokter fysiek in het ziekenhuis plaats hebben, wordt steeds vaker de telefoon gepakt voor eenvoudige afspraken. Patiënten zijn over het algemeen tevreden over telefonisch contact met huisarts of specialist.

Verder lezen

Geef een reactie