NIEUWSOVERZICHT: WEEK 10

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? GLK! HEEFT DE HIGHLIGHTS VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

Met jouw stem kun je de gezondheid van het eten in je omgeving beïnvloeden

Als je eet, denk je niet meteen aan je gemeentebestuur. Maar het plaatselijke bestuur kan bijvoorbeeld een snackbar uit de directe omgeving van een school weren. Of beslissen of er een nieuwe fabriek komt. Een gezonde leefomgeving is belangrijk, maar nog lang niet alle politieke partijen houden zich ermee bezig.

Verder lezen

Hoe blijf je gelukkig als anderen het moeilijk hebben?

De zon schijnt, op je werk en privé loopt alles op rolletjes en vanavond ga je gezellig uit eten met iemand die je dierbaar is. Het leven lacht je, kortom, toe. Maar ineens moet je denken aan andere mensen die het nu zwaar hebben, en een schuldgevoel bekruipt je. Hoe ga je met die dubbele gevoelens om?

Verder lezen

Valmatten van schoenzolen en touwen van afvalmateriaal: de klimsport kan schoner

Klimmers zijn natuurliefhebbers, maar tijdens training of in de bergen veroorzaken ze vaak milieuschade. Door bewustwording en ander materiaalgebruik kan de sport groener, zegt ‘klimaatklimmer’ Gerard van Laar.

Verder lezen

Maag Lever Darm Stichting: ‘Luister beter naar je spijsvertering’

Met de campagne ‘Listen to your guts’ roept de MLDS vanaf vandaag alle Nederlanders op om beter naar hun spijsvertering te luisteren. De oproep wordt kracht bijgezet door theatermaker Mouna Laroussi, huisarts Tamara de Weijer en culinair schrijver Vanja van der Leeden.

Verder lezen

Hoe het kan dat je spieren juist zonder vlees sneller zichtbaar worden

We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 10: de waarheid achter superieure eiwitten en waarom je spieren zonder vlees juist sneller zichtbaar worden.

Verder lezen

CBS: Coronapandemie leidde niet tot meer overgewicht

Het aantal Nederlanders met overgewicht is afgelopen jaren stabiel gebleven. In 2021 had de helft van de volwassenen overgewicht, evenveel als in 2018. Het aantal mensen dat overmatig alcohol dronk, nam iets af. Net als het aantal rokers.

Verder lezen

‘Diversiteit in de zorg net zo belangrijk als bij bijvoorbeeld de politie’

Nieuwkomers met een medische achtergrond kunnen binnenkort sneller in de zorg aan de slag. Amsterdam UMC en Cardiologie Centra Nederland gaan samenwerken om medisch geschoolde migranten klaar te stomen om hart- en vaatziektes op te sporen.

Verder lezen

Geef een reactie