Aan de wandel! 5 speciale routetips

De zon schijnt, de bermen kleuren geel en paars van de bloemen en de eerste lammetjes springen rond in de wei. Zo wordt het ineens gemakkelijk om dat goede voornemen te handhaven: elke dag minimaal een half uur bewegen, eitje! We trekken erop uit, dicht bij huis of als dagje weg, gezellig samen of rustig alleen. Waar heb jij zin in? We zetten wat opties voor je op een rij!

Door Inge Funke

1: Wandelen met de hond

Heb je een hond, dan kom je waarschijnlijk geen beweging tekort. Veel mensen zijn maar wat dankbaar voor hun trouwe vriend, die niet alleen fijn gezelschap vormt, maar er ook voor zorgt dat ze geregeld buiten komen. Je hond zelf moet natuurlijk ook fit blijven. Lekker rennen, achter een stok of frisbee aan, samen met andere honden spelen en overal rondsnuffelen. In speciale losloopgebieden zoals deze krijgen ze daar alle ruimte voor.

2: Wandelen met de kinderwagen of rolstoel

Even een ommetje maken, het klinkt zo simpel. Maar als je een rolstoel of kinderwagen te duwen hebt en een pad inslaat, wil je wel zeker weten dat je niet halverwege hoeft om te keren omdat het te hobbelig of te smal blijkt. Kijk hier voor zeven wandelroutes waar je de wielen soepel kunt laten draaien.

3: Wandelen met een date

Tegenover je date zitten met een drankje is hartstikke leuk, behalve wanneer je gespreksstof opraakt. Daar heb je met wandelen geen last van. Er is altijd wat te zien en het lopen zelf brengt ontspanning. Heb je aan het einde van jullie tochtje vlinders in je buik? Dan kun je alsnog op dat terras neerstrijken! Wie een romantische ontmoeting in de natuur zoekt, kan zich hier opgeven. Je kan ook samen deelnemen aan een groepstocht of wandelevenement. De kalender voor het hele jaar staat al klaar.

4: Wandelen tussen de bloemen

Wil je heel bewust van de lente genieten en meer weten over welke bloem je nu precies tegenkwam zojuist? Natuurmonumenten heeft de 10 mooiste voorjaarsroutes door bos, landgoed en weiland bij elkaar gezet. Kijk maar eens hier. Dat wordt wandelen, buigen én hurken!

5: Genomineerde wandelroutes van het jaar 2022

Het jaar is nog maar net begonnen of er wordt al nagedacht over de beste wandelroute van de Benelux 2022. Dat zit zo: de inzendingen gaan over routes die in de afgelopen twee jaar nieuw zijn bijgekomen of ingrijpend zijn gewijzigd. Je kan ook nog jouw eigen favoriete route indienen bij de Fiets en Wandelbeurs. Hier zie je welke paden er al genomineerd zijn.

Bijgebeend blijven

In elke editie van Gezonder Leven Kan! besteden we aandacht aan een wandelroute van Natuurmonumenten. Er komen er dus steeds meer bij! Bekijk hier een aantal voorbeelden.

Foto bovenaan: Dal van de Ruiten Aa (c) Natuurmonumenten

Geef een reactie