Nu verschenen: GLK! editie maart 2022 – met: Abdelkader Benali, Jeroen de Rijke en Sharon de Miranda

Zojuist verschenen: de eerste editie van Gezonder Leven Kan! van dit jaar. Weer boordevol artikelen met boeiende inzichten, leerzame gesprekken en praktische tips.

Dit keer spreken we met Abdelkader Benali over hoe hij al zijn verschillende bezigheden combineert. Hij schrijft namelijk romans, columns en kookboeken, maakt tv-programma’s en is ook nog enthousiast marathonloper. Benali: ‘Op een gegeven moment gooide ik mijn slechte gewoontes overboord en beperkte ik me tot lezen, schrijven en sporten.’

Ook spreken we met Jeroen de Rijke, bekend van het tv-programma Hunted en voormalig eliteagent. Nu deelt hij de lessen die hij in die tijd heeft opgedaan: hoe presteer je het beste onder grote druk? ‘Minder stress leidt tot een beter resultaat.’

In deze GLK! vindt u een special over slapen. Onze nachtrust is misschien wel het belangrijkste onderdeel van onze gezondheid. Maar bijna een op de drie Nederlanders heeft weleens heeft last van slapeloosheid, in- en doorslaapproblemen of slaapstoornissen. Wij zetten de mogelijke oorzaken op een rijtje, én geven tips wat je daaraan kunt doen. Ook spreken we met slaapcoach Nick Stöpler, die teams en professionals helpt om beter te slapen.

Weleens van bruin vet gehoord? Dit onderbelichte type vetweefsel speelt een belangrijke rol voor onze energiemetabolisme. Lang werd gedacht dat alleen baby’s bruin vet hadden, maar nu blijkt dat we het ons hele leven behouden. Het helpt om je lichaamstemperatuur op peil te houden, en om af te vallen! Prof. Patrick Rensen vertelt ons hoe je je bruin vet activeert.

Je gezondheid hangt niet alleen af van je levensstijl, ook omgevingsfactoren hebben daarin een grote rol. Stedenbouwkundige Ad de Bont vertelt ons hoe een gezonde stad eruit zou kunnen zien.

Heb jij ook last van de lentekriebels? Trek dan je wandelschoenen aan en volg deze prachtige wandelroute door het Waterloopbos!

In deze editie besteden we ook weer aandacht aan boeken over gezondheid. Zo bespreken we De darm-breinconnectie van Georg Hasler, over hoe onze darmen en hersenen met elkaar praten, en geeft psycholoog Lidewy Hendriks van MIND Korrelatie uitleg bij Tim. De officiële biografie van Avicii. Hoe kunnen artiesten beter omgaan met de grote stress die zij ervaren? Ten slotte lichten we een frisse aspergesalade uit van Sharon de Miranda’s kookboek Colorful Food.

Dit, en nog veel meer, lees je in de nieuwe editie van GLK!. We wensen je veel leesplezier en inspiratie toe. En natuurlijk een gezonder leven!

Hartelijke groet,
het team van GLK!

Foto: Abdelkader Benali (c) Peter Klooster

Geef een reactie