NIEUWSOVERZICHT: WEEK 8 

Heeft u het nieuws van de afgelopen week gemist? GLK! heeft de highlights voor u op een rijtje gezet. 

Altijd maar besluiteloos? Dit zou kunnen helpen 

Dagelijks maken we ontelbaar veel keuzes. Meestal zijn het kleine keuzes (Wat ga ik eten, wat trek ik aan?), maar soms gaat het om grotere beslissingen (Carrièreswitch? Wel of niet verhuizen?). Een besluit nemen gaat de ene persoon makkelijker af dan de ander. Ben jij een besluiteloos type? In dit artikel lees je een paar handvatten die ervoor kunnen zorgen dat je er beter mee kan omgaan. 

Verder lezen 

Experts over de gevolgen van het gebruik van schoonmaakmiddelen voor de gezondheid 

Je hoort weleens dat reguliere schoonmaakmiddelen het milieu belasten. Ook zouden bepaalde stoffen in sommige middeltjes schadelijk zijn voor de gezondheid. Klopt dit? En zijn natuurlijke schoonmaakmiddelen altijd beter? 

Verder lezen 

Hoe slecht is eten voor het slapengaan nou echt? 

Vlak voor bedtijd nog wat eten zou niet goed zijn. Maar klopt dit eigenlijk wel en waarom dan? En hoeveel uur voor het slapengaan kun je het beste die laatste hap nemen? 

Verder lezen 

Mindful door het leven gaan? Tips voor meer rust 

Je hebt de term vast weleens ergens gehoord: mindfulness. Het zou je kunnen helpen als je verlangt naar meer rust. Maar hoe start je er eigenlijk mee? En is het echt zo zweverig als veel mensen denkt? 

Verder lezen 

Het belang van een gezond microbioom 

Geregeld verschijnt in de media een bericht over een ziekte die ontstaat in de darm. Niet alleen darmziekten, ook hart- en vaatziekten en hersenaandoeningen als parkinson. Het microbioom – ofwel de darmflora – speelt daarbij een sleutelrol. Hoogleraar Cisca Wijmenga doet er onderzoek naar. 

Verder lezen 

CBS: geestelijke gezondheidszorg zoekt meer mensen dan ooit 

Nog nooit werden in de geestelijke gezondheidszorg zoveel werknemers gezocht als nu. Het CBS meldt dat de vacaturegraad in de sector is gestegen tot het hoogste niveau ooit gemeten. Voor elke duizend banen waren er halverwege vorig jaar 67 vacatures. Tegelijkertijd neemt de uitstroom van werknemers toe. Vooral jongeren tussen de 25 en 35 jaar verlieten de sector vaker. 

Verder lezen 

Tekort aan groenten: ‘Lege schappen en dure tomaten’ 

Is het je wellicht opgevallen dat de groenteschappen regelmatig leeg zijn in de supermarkt? Er is een tekort aan groenten, in heel Europa. En dat betekent dat je voor een tomaat, paprika of komkommer flink wat meer betaalt dan voorheen. 

Verder lezen

Geef een reactie