Magnesium is Supplement van het Jaar!

Magnesium is verkozen tot het Supplement van het Jaar 2023. Gevolgd door Vitamine D op de tweede en Omega-3 op de derde plaats.

In een online enquête van het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) kon je de afgelopen weken stemmen op jouw favoriete voedingssupplement. Daarbij kon je ook aangeven waarvoor en waarom je het supplement gebruikt. Na de telling van deze stemmen kwam magnesium dit jaar als populairste supplement uit de bus. Stemmers geven aan dat ze magnesium voornamelijk gebruiken voor hun spieren, slaap, rust en ontspanning. Vitamine D, ook wel bekend als de zon-vitamine, kwam dit jaar op de tweede plaats. De essentiële vetzuren omega-3 behaalden een derde plaats.

‘Magnesium staat dit jaar terecht in de schijnwerpers,’ vindt IVG-woordvoerster Nora French. ‘Het mineraal is betrokken bij honderden processen in ons lichaam en onmisbaar voor onze gezondheid. Volgens de nieuwste RIVM Voedselconsumptiepeiling gebruikt inmiddels meer dan de helft van de Nederlanders voedingssupplementen.’

Uit de enquête blijkt dat ruim de helft van de stemmers supplementen gebruikt om hun gezondheid te ondersteunen. De rest van de stemmers gebruikt supplementen als aanvulling op voeding, op advies van een professionele hulpverlener of vanwege medicijngebruik.

Met de Supplement van het Jaar-verkiezing brengt het IVG jaarlijks het favoriete voedingssupplement van Nederlanders in kaart, samen met de voor hen belangrijkste redenen voor gebruik. Het gaat hierbij om de soort voedingssupplement en dus niet om een bepaald merk. Het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid is een initiatief van branchevereniging NPN.

Geef een reactie