Nu verschenen: de eerste editie van Gezonder leven kan! – met: Olga Commandeur, Bram Bakker en alles over artrose

Een goede gezondheid is de basis voor een gelukkig leven. Alleen is het volgen van een gezonde levensstijl niet altijd zo makkelijk, dankzij alle verleidingen en verplichtingen die het moderne leven met zich meebrengt. Maar het kan wel! Met deze nieuwe uitgave, GLK!, gidsen wij u door de complexe wereld van de gezondheidsinformatie en hopen we u te inspireren om de eerste stap naar een gezonder leven te zetten.

In deze eerste editie laten wij u zien dat die eerste stap niet ingewikkeld hoeft te zijn. Dat kan bijvoorbeeld gewoon door een wandeling door het bos te maken, waarvoor wij een rustgevende route door het Wendelbos voor u hebben uitgezocht. Of door een thuis-work-out traplopen te doen, zoals Olga Commandeur ons vertelt. Of door gewoon goed naar jezelf luisteren, even wat minder doen, of helemaal niets.
In GLK! besteden we aandacht aan verschillende onderwerpen die samen bij kunnen dragen aan een gezondere levensstijl: bewegen, voeding, welzijn, preventie en zelfzorg. Het gedachtengoed van huisarts Machteld Huber, oprichter van het concept Positive Health, is hierbij een mooie inspiratiebron. Daarom spreken we haar over de vraag: wanneer ben je gezond? Psychiater Bram Bakker probeert ons in beweging te krijgen en triatleet Han Poppema vertelt ons over de schoonheid van het duursporten en van het buitenleven. Ook zetten wij alles wat u moet weten over artrose voor u op een rijtje, en nog veel meer.
Het maken van GLK! is voor ons ook een ontdekkingstocht. Confronterend ook, als je tot nieuwe inzichten komt door je gesprek met al die inspirerende mensen die in de krant aan het woord komen. Of door onderling te praten met het team en te beseffen dat je met iets heel bijzonders bezig bent. We hebben veel geleerd en hopen ook in de komende edities nog veel op te steken. Er is geen gouden regel voor een gezonder leven, maar openstaan voor wat anderen zeggen en doen, is een mooie eerste stap.

Veel leesplezier en inspiratie toegewenst. En natuurlijk ook een gezonder leven!

Hartelijke groet,
Jan Louwers, uitgever GLK!

Foto bovenaan: Jan Willem Houweling / In The Picture Fotografie

Geef een reactie