PERSBERICHT – Nieuwe uitgave over gezonder leven: GLK!

Utrecht, 16 november 2020 – Vandaag verschijnt de eerste editie van GLK! Dit is een papieren uitgave waarmee we een breed publiek willen inspireren en informeren over een gezondere levensstijl. Er wordt aandacht besteed aan alles wat met gezondheid te maken heeft: bewegen, voeding, welzijn, preventie en zelfzorg. Want alles hangt met elkaar samen.

Gezonder leven kan. Voor iedereen, van jong tot oud. En daarvoor is helemaal geen radicale verandering nodig, want kleine stapjes zijn al een goed begin. Of je nu letterlijk de eerste stap zet naar een gezondere levensstijl, of je bent fanatiek sporter, iedereen is welkom in GLK!. 48 pagina’s gevuld met verhalen, interviews, onderzoeken, tips & tricks, allemaal met een positieve insteek én met diepgang. We willen aanzetten tot actie, maar ook tot nadenken.

GLK! wordt vanaf 16 november in een oplage van 100.000 exemplaren verspreid via honderden locaties, waaronder drogisten, biowinkels, fysiotherapeuten, huisartsen en boekhandels. Er zullen 6 nummers per jaar gaan verschijnen.

Hoofdredacteur Antal Giesbers: ‘Nooit eerder stond gezondheid zo hoog op de agenda als nu, en dat zal zo blijven. We hebben een nieuw besef van het belang van gezondheid, en we willen daar met de GLK! aan bijdragen. We vertellen persoonlijke verhalen met een positieve insteek.’

Uitgever Jan Louwers: ‘Vanuit de persoonlijke overtuiging dat een gezondere levensstijl haalbaar is voor heel veel mensen maken wij vol passie GLK!. We gaan verschillende initiatieven die bijdragen aan een gezonder leven met elkaar verbinden, zowel vanuit de overheid als het bedrijfsleven. Het is een prachtig avontuur!’

GLK! wordt uitgegeven door Uphill Battle uitgevers. De inhoud wordt verzorgd door een onafhankelijke redactie.

De inhoud van het eerste nummer:
Het gedachtengoed van huisarts Machteld Huber, oprichter van het concept Positive Health, is een mooie inspiratiebron. Daarom spreken we haar over de vraag: wanneer ben je gezond? Psychiater Bram Bakker probeert ons in beweging te krijgen en triatleet Han Poppema vertelt ons over de schoonheid van het duursporten en van het buitenleven. Ook zetten wij alles wat u moet weten over artrose voor u op een rijtje, en nog veel meer.

(Credits foto: Gazelle)

Foto bovenaan: Gazelle

Geef een reactie