Fietsen door de Veluwezoom

Natuurmonumenten beschermt onze natuurgebieden én zorgt voor nieuwe natuur in ons land. Fietsen is natuurlijk altijd gezond, maar juist nu is het belangrijk om te genieten van al het moois dicht bij huis. Dit keer uitgelicht: een prachtige fietsroute door Dieren en de Veluwezoom. 

Bescherm en beleef de natuur vanaf de fiets! Gazelle en boswachters van Natuurmonumenten stippelden samen deze afwisselende route uit door mooie dorpjes, langs de IJssel en door de heuvels met vergezichten van de Veluwezoom. 
Je rijdt over een vlak parcours bij de IJssel en door een heuvelig natuurgebied met een stevige klim, die wordt beloond met een adembenemend uitzicht. Er zijn voldoende fijne pauzeplekken. Onderweg maak je kans Schotse hooglanders, wilde zwijnen of zelfs edelherten zien. 

Route: Gazelle fietsroute door Dieren en Veluwezoom 
Afstand: 30 km 
Vertrekpunt: het Wilhelminaplein bij de Gazellefabriek

Bekijk hieronder de kaart van de fietsroute. Klik op de cijfers voor de verschillende delen van de route en leuke informatie!

Kijk voor meer informatie en wandelroutes op de website van Natuurmonumenten.    

Dit bericht verscheen eerder in GLK!, editie april 2021.

Geef een reactie