Gezondheid gaat door de maag

Gezonder leven? Soms is de oplossing dichterbij dan je denkt. Software, slimme apparaten, apps, virtual intelligence: maak het jezelf gemakkelijk met de techniek van deze tijd. Want er zijn enorm veel apps en apparaten die je op een slimme manier ondersteunen in jouw gezondheidsdoelen! Wil jij je eetgewoonten veranderen? Wij tippen vijf smakelijke oplossingen. 

Foto Voedingscentrum

Slim Koken 
De Slim Koken-app, ontwikkeld door het Voedingscentrum, staat vol lekkere, gezonde en makkelijke recepten. De recepten zijn samengesteld in lijn met de Schijf van Vijf. Maak in de app een planning van de week en kies hierbij zelf de recepten die je wilt eten! Als je deze planning van de week vervolgens afhebt, past de app de suggesties aan om voor een zo gevarieerd mogelijk dieet te zorgen.  
Slim Koken geeft niet alleen recepten, maar helpt ook een handje mee tijdens het koken. Zo kun je de app op de ‘kookstand’ zetten, waarbij alles stap voor stap wordt uitgelegd. Hierbij kan je ook wekkers voor alles instellen, zodat je nooit meer iets laat aanbranden en weet wanneer iets klaar is met marineren. Heb je hierna toch nog vragen? Vraag het aan de ingebouwde kookhulp Sjef! Hij helpt je graag verder.  

Foto FoodSniffer

FoodSniffer  
Je kent het wel: je staat voor de koelkast aan je stuk vlees te ruiken of het nog wel eetbaar is. Nu hoeft dat niet meer! De FoodSniffer is een apparaatje die je richting het vlees richt. Vervolgens meet het apparaat het gasniveau van het eten en kan je op je telefoon zien of het nog goed eetbaar is of dat je het maar beter weg kan gooien. Zo kook je altijd met verse ingrediënten en loop je niet de kans om ziek te worden van je eten. Hoe makkelijk is dat? 

Foto Lifesum

Lifesum  
Ben je naast het gezond eten ook bezig met bewegen? Dan is deze app iets voor jou! Met Lifesum houd je namelijk je voeding én beweging bij! Het geeft aan hoeveel calorieën nodig zijn om je streefgewicht te behalen. Als je voor de premium-versie kiest kan je ook nog recepten en afval-plannen kiezen die je hierbij helpen!  
Voer de maaltijden in die je van plan bent om te gaan eten en de app geeft feedback hierop. Een makkelijke functie van de app is een barcodescanner, zodat je in de winkel gelijk weet of je het in je mandje kan leggen. Zo wordt het een stukje gemakkelijker om je gewichtsdoel te behalen!

HAPIfork 
Om gewicht te verliezen moet niet alleen kijken wát je eet, maar ook hóe je eet. Het is namelijk gebleken dat snel eten bijdraagt aan gewichtstoename, omdat je lichaam zo niet genoeg tijd krijgt om het voedsel goed te verwerken. Iets simpels als langzamer eten kan daarom al het verschil maken! Om hierbij te helpen heeft HAPI een slimme vork ontwikkeld die meet hoe lang je over je maaltijd deed, hoeveel keer per minuut je de vork gebruikt en hoeveel tijd er tussen elke hap zit. Als je te snel eet, geeft de vork dit aan door te trillen en door een LED-lampje te laten branden.  
Dat is niet alles: de vork slaat je gegevens op en stuurt het naar de website of app, zodat je je vooruitgang kan meten. Dus neem voortaan vooral je tijd!  

Left2Cook  
Heb je allerlei gerechten in je koelkast maar geen idee wat je ervan kan maken? Gebruik dan Left2Cook! In de app kun je de ingrediënten invoeren en de app verzint er vervolgens een recept bij. Maak dus een lekker en gezond gerecht, waarvoor je niet eerst naar de supermarkt hoeft te gaan! De app is in samenwerking met Italiaanse kok Giuseppe Semprevivo ontwikkeld, fans van de mediterraanse keuken hebben dus geluk! Deze app is dus dé oplossing na een lange dag waarbij je niet meer langs de supermarkt wil.

  

Dit bericht verscheen eerder in GLK!, editie april 2021.

Geef een reactie