Supernova Awards: Deze introducties vindt u de beste! 

In onze vorige editie lieten wij zien welke zelfzorgproducten het meest door u gekocht werden. Maar we riepen u ook op om te stemmen op het product dat u het beste vond! Nou, aan die oproep is gehoor gegeven, en op basis van meer dan vijfhonderd respondenten bepaalde onderzoeksbureau The Smart Vision Company (TSVC) de score. De winnaars krijgen de prestigieuze Supernova Award van ons uitgereikt! 

Hoe hebben we de winnaars bepaald? Laten we dat kort even uitleggen. Onderzoeksbureau IRI Nederland had, op basis van hoeveel producten er in supermarkten en drogisterijen verkocht werden, lijsten samengesteld van de 25 bestverkochte introducties van het afgelopen jaar.  
Maar nu wilden we weten welke producten u, als gebruiker, ook het béste vond. Op onze oproep om uw stem uit te brengen werd goed gereageerd, en meer dan vijfhonderd mensen vulden de enquête in. Dat ging in drie stappen: 

  1. U moest uit de lijst vier producten kiezen die u het meest aanspraken. Het meestgekozen product is de Winnaar Schapaantrekkelijkheid, en dat bleken de Lucovitaal Multi+ A-Z Gummies te zijn. 
  2. Uit de lijst van deze voorkeursproducten moest u uiteindelijk een product kiezen dat u ook echt zou willen kopen. Omdat het het meest werkzaam is, of het beste een probleem oplost: dat was de Winnaar op Conceptkracht. Hier bleek Hansaplast Kids Sensitive Dierenpleisters de sterkste. 
  3. Tot slot: als je kijkt welk product zowel in Schapaantrekkelijkheid als Conceptkracht bij elkaar het hoogste scoort, dan is dat de winnaar met de hoogste Innovatiescore. En dat was Davitamon Vitamine D 100% plantaardig. 

Drie winnaars dus, gekozen op basis van uw stem! 

Dit zijn de winnaars! 
 
* Winnaar Schapaantrekkelijkheid: Lucovitaal Multi+ A-Z Gummies 
* Winnaar Conceptkracht: Hansaplast Kids Sensitive Dierenpleisters 
* Winnaar Innovatiescore: Davitamon Vitamine D 100% plantaardig 

Lucovitaal Multi+ A-Z Gummies 
Lucovitaal Multi+ A-Z Gummies zijn speciaal samengesteld voor volwassenen. De formule bevat onder meer Vitamine C, wat mede zorgt voor een goede weerstand, Vitamine D3, dat de botten ondersteunt en Vitamine B12 ter ondersteuning van het energieniveau. Daarnaast bevatten de gummies extra Vitamine B3, en E. De gummies zijn 100% suikervrij & vega. 
‘Wij zien de prijs als een stukje waardering,’ zegt Karlijn Gerrits, Product Manager bij PK Benelux. ‘We zien dat mensen gummies beter waarderen dan capsules en tabletten. Het heeft ook wat fun in zich, want je kunt veel meer met smaak doen. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat het product gezond is, en voor iedereen toegankelijk. Vandaar dat we gekozen hebben om een vegetarisch/vegan gummy te ontwikkelen zonder suiker. Het is mooi om te zien dat consumenten daar waarde aan hechten.’ 

Hansaplast Kids Sensitive Dierenpleisters 
Hansaplast Kids Sensitive Dierenpleisters van Beiersdorf won de Supernova Award op basis van Conceptkracht.   
‘We hebben vorig jaar de hele pleisterrange vernieuwd,’ vertelt Bente van Kampen, Brand Manager Hansaplast. ‘De grootste consumentenbehoefte is namelijk, zo weten we uit uitgebreid onderzoek, dat pleisters goed tegen bacteriën beschermen. Hansaplast Bacteria Shield pleisters blokkeren 99% van de bacteriën. Hiermee komen we tegemoet aan de belangrijkste consumentenvraag in wondverzorging.’ 
De Hansaplast Kids Sensitive Dierenpleisters zijn speciaal ontwikkelt voor de gevoelige kinderhuid. De pleister is hypoallergeen en zijn pijnloos te verwijderen. Daarnaast is er een pleister in knipbaar formaat geïntroduceerd, op deze manier past de pleister altijd op de grootte van de wond. 
‘We zijn erg blij met de award,’ zegt Van Kampen. ‘We hebben er veel onderzoek en werk ingestopt, dus is het erg fijn om te weten dat het resultaat daarvan door de consument gewaardeerd wordt.’ 

Davitamon Vitamine D 100% plantaardig 
Perrigo sleepte met Davitamon Vitamine D 100% plantaardig de Supernova Award voor Innovatiescore in de wacht. Dat is opvallend omdat vitamine D, en ook vitamine D onder het merk Davitamon, al heel wat jaartjes bestaat.  
‘Dit vitamine D-product speelt in op de ontwikkelingen van deze tijd,’ zegt Marketing Manager VMS Rik Boer. ‘We hebben het gebruiksgemak vergroot, zodat je nu met één capsule voldoende vitamine D binnenkrijgt voor een hele week. Daarnaast is de vitamine D-capsule volledig plantaardig. Belangrijk, omdat steeds meer mensen vegetarisch en veganistisch zijn, en zo de impact op het milieu daarmee een stuk lager is. De Supernova is een leuke bevestiging van de consumentenwaardering. Dat iets goed verkoopt, wil niet zeggen dat het positief gewaardeerd wordt. Dit is een echte kwalitatieve pluim in onze hoed.’ 

Dit bericht verscheen eerder in GLK!, editie augustus 2021.

Geef een reactie