Nu verschenen: GLK! editie oktober 2021 – met: Carly Wijs, Marit Bouwmeester en Tamara Gijrath

Zojuist verschenen: de vierde editie van Gezonder Leven Kan! van dit jaar. Met artikelen vol boeiende inzichten, leerzame gesprekken en praktische tips.

Dit keer spreken we met Carly Wijs, die naast actrice en docent ook ambassadeur is van Stichting Metakids, om te zorgen voor meer bekendheid van metabole ziektes bij kinderen: ‘Voor veel mensen bestaat het gewoon niet, terwijl er jaarlijks minimaal achthonderd kinderen aan overlijden.’ En hoe gaat zij zelf om met haar gezondheid in haar drukke leven?

Over een druk leven kan Marit Bouwmeester meepraten. Ze deed mee aan drie Olympische Spelen en won ook drie keer medailles. Ze vertelt ons wat er nodig is om als Olympisch kampioen succesvol en gelukkig te zijn: ‘Ik denk dat als ik gelukkig ben, ik veel meer kans heb om goud te winnen.’

Vitaliteit op het werk is erg belangrijk voor het werkplezier én de prestaties van de werknemers. Hoe kun je daar als werkgever voor zorgen? We spreken Immanuel Kranendonk, COO van IT-bedrijf Xpirit, waar alle medewerkers tijd en budget krijgen voor hun zelfontwikkeling.

Jongeren hebben het de afgelopen anderhalf jaar zwaar gehad. De app StayFine wil jongeren met angst of depressieve klachten een helpende hand bieden. Ambassadeur Claire Veldkamp vertelt hoe dat werkt.

Hoe vaak doe jij een gezondheidscheck-in? Micha Kremer van Perfect Health pleit ervoor dat mensen zich jaarlijks laten checken om te zien of alles nog wel op rolletjes loopt. ‘Preventie is vaak helemaal niet zo moeilijk: je kunt zoveel met voeding en supplementen doen.’

Nu de bomen prachtig aan het verkleuren zijn, is het tijd voor een mooie herfstwandeling. Dit keer lichten wij een route uit door het Dal van de Ruiten Aa in Groningen. Meer zin in fietsen? Wij tippen zeven handige gadgets voor tijdens je fietstocht.

In het boekenkatern spreken we met Tamara Gijrath, die voor haar boek Als ik heel eerlijk ben met dertig moeder-dochterduo’s sprak. Wat maakt die band zo speciaal? En hoe belangrijk is een goede relatie met je moeder voor je mentale gezondheid? Verder leren we over zelfliefde met Alexandra Elle in Na regen komt zonneschijn en zetten we een heerlijke witlooftaart met mosterd en abrikozen op tafel uit Lekker lang leven 2. Eet smakelijk!

Dit, en nog veel meer, lees je in de nieuwe editie van GLK!. We wensen je veel leesplezier en inspiratie toe. En natuurlijk een gezonder leven!

Hartelijke groet,
het team van GLK!

Fotograaf: Richard Langdon

Geef een reactie