Recept: Thaise salade van papaja en wortel 

In hun kookboek Eat this! laten de Blendrothers zien dat groenten spannen, toegankelijk en allesbehalve saai zijn! Deze Thaise salade zit boordevol smaak, en je zet hem in een handomdraai op tafel. 

2 personen 

  • 150 g groene papaja, geschild en in smalle reepjes gesneden 
  • 1 middelgrote wortel, geschild en in smalle reepjes gesneden 
  • 2 tenen knoflook 
  • 2 pilipilipepertjes 
  • 18 g rietsuiker 
  • 40 g pinda’s, geroosterd 
  • 30 g groene bonen 
  • 1 tomaat, in stukken gesneden 
  • 25 g vissaus 
  • 20 g sushiazijn 
  • sap van 1 limoen 
  • ½ theelepel limoenzeste 
  • enkele takjes boragekruid 

Leg de papaja- en wortelreepjes in ijswater gedurende 15 minuten. Laat goed uitdruppen. Plet de knoflook en pilipili in een vijzel tot een pasta. Voeg de suiker toe en plet verder tot er vocht vrijkomt. Voeg vervolgens de pinda’s toe en plet verder. Snijd de boontjes in vieren en voeg ze toe. Plet kort verder en voeg de tomaat erbij, samen met de vissaus, sushiazijn, het limoensap en de zeste. Plet kort verder en meng alles door de salade van wortel en papaja. Serveer en werk af met borage. 

Tip: Je kunt het gerecht ook afwerken met smaakvolle jasmijnbloemen. 

Blendbrothers, Eat this! Unieke, eenvoudige groenterecepten, fotografie: Heikki Verdurme Uitgeverij Lannoo, 192 pagina’s (€ 25,99) 

Geef een reactie