nieuwsoverzicht: week 3

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? GLK! HEEFT DE HIGHLIGHTS VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

Geloven in wilskracht kan nadelig effect slaaptekort opheffen

Een tekort aan slaap heeft een negatieve invloed op de dagelijkse werkprestaties doordat iemands wilskracht en motivatie afnemen. Maar geloven dat je wilskracht onbeperkt is, kan een slechte nachtrust compenseren en een productieve werkdag voeden. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer de Vrije Universiteit Amsterdam.

Verder lezen

‘Leefstijladvisering is effectief in de huisartsenpraktijk’

Huisarts Karel Bos uit Amersfoort heeft meer dan 20 jaar ervaring met leefstijladvisering in de huisartsenpraktijk. Zijn praktijk is in 20 jaar gegroeid van 2.000 naar ruim 3.000 patiënten, terwijl hij het nu minder druk heeft. In een blog voor Lifestyle4Health beschrijft hij hoe hij leefstijladvisering in de praktijk brengt.

Verder lezen

Waarom sporten nadelige effecten van langdurig zitten niet opheft

Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: er wordt weleens gezegd dat zitten het nieuwe roken is. Is zitten echt zo ongezond? Huisarts Jacqui van Kemenade: ‘Wie vaak het zitten doorbreekt, blijft langer gezond.’

Verder lezen

Winterdepressie bestrijd je niet met nieuwsstop: ‘Beter om weerbaar te worden’

De wintermaanden kunnen je een deprimerend gevoel bezorgen, vooral nu de coronacrisis nog altijd op ons gemoed drukt. Een veelgehoorde tip tegen een winterdip of een winterdepressie is om negativiteit te vermijden door bijvoorbeeld minder het nieuws over het coronavirus te volgen. Dat is echter niet de meest geschikte oplossing, zeggen experts tegen NU.nl.

Verder lezen

Dit is waarom je je bed beter niet kunt delen met je hond of kat

Een hond of kat zorgt niet alleen voor extra lichaamsbeweging, een viervoeter kan ook wat afleiding geven. In de rubriek Gezond of niet duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een onderwerp waar verwarring over bestaat. Hoe verstandig is het om met je huisdier in bed te slapen?

Verder lezen

Onderzoek naar slimme toiletbril die gezondheid meet

Een badkamer die helpt om je gezondheid in de gaten te houden. Het klinkt futuristisch, maar het is toch echt dichterbij dan je wellicht denkt. OnePlanet Research Center (een samenwerking tussen Wageningen University & Research (WUR), Radboud Universiteit en nano-techbedrijf imec) start met het testen van een slimme toiletbril bij mensen thuis.

Verder lezen

Geef een reactie