NIEUWSOVERZICHT: WEEK 6

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? GLK! HEEFT DE HIGHLIGHTS VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

Vrouwen met onverklaarde klachten voelen zich niet gehoord door artsen

Bijna 65 procent van de vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten voelt zich niet gehoord door haar specialist of huisarts. Dat blijkt uit een enquête onder bijna 1800 vrouwen van journalist Mirjam Kaijer. 

Verder lezen

Jezelf gelukkig eten? Deze psycholoog zegt dat bepaalde voeding echt helpt

Kun je jezelf gelukkig(er) eten? De Vlaamse psycholoog Laura Joosten is overtuigd van wel. In haar boek bundelde ze al haar bevindingen. Naast wetenschappelijke uitleg en praktische tips staan er makkelijke recepten in die goed zijn voor je gemoedstoestand.

Verder lezen

Van Gennip: geschenk om gouden medailles Schouten mee te beleven

Zelf was ze in 1988 met drie gouden olympische medailles de ‘Koningin van Calgary’. Over een bijnaam voor Irene Schouten, die hard op weg is die prestatie minimaal te evenaren, hoeft Yvonne van Gennip niet lang na te denken. “Dat wordt ‘The Queen of Beijing’, dat rijmt wel lekker”, zegt de oud-schaatsster vrijdag na de training van de langebaanrijders in de National Speed Skating Oval.

Verder lezen

Na 4 jaar komt-ie op de markt: de lunchbox die je eten opwarmt

“Binnen deze markt zijn we uniek”, zegt Amit Jaura, ceo van Steambox. De eerste zelfopwarmende lunchdozen worden binnenkort geleverd, vier jaar na de oprichting van het bedrijf. Door de pandemie liep de startup vertraging op, maar het boorde er ook een nieuwe markt door aan.

Verder lezen

Vanja van der Leeden maakte een kookboek vol ‘insane lekkere’ (en best gezonde) recepten

Gezondheid is zelden een onderwerp in goede kookboeken, zag eetschrijver Vanja van der Leeden, maar uit gezondheidsboeken valt weer weinig lekkers te koken. Daarom ging ze zelf aan de slag.

Verder lezen

Leren leven met tinnitus: ‘Het kan loodzwaar zijn’

Waar de één urenlang naast een pompende geluidsbox kan staan dansen zonder gehoorschade op te lopen, is de ander daar gevoeliger voor. Wat veroorzaakt tinnitusklachten en wat kun je er tegen doen?

Verder lezen

Vezels zijn belangrijk voor de stoelgang, maar ook voor een gezond gewicht

Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: waarom zijn vezels eigenlijk zo gezond? En waar zitten ze in? Huisarts Jacqui van Kemenade: “Wie veel vezels eet, leeft langer, maar de gemiddelde Nederlander haalt maar de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.”

Verder lezen

Foto: (midden) Mirjam Kaijer (c) Duco de Vries

Geef een reactie