NIEUWSOVERZICHT: WEEK 7

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? GLK! HEEFT DE HIGHLIGHTS VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

Advies na de storm: ga niet naar het bos

Vrijdag raasde storm Eunice over ons land, met als gevolg veel omgewaaide bomen. Staatsbosbeheer adviseert daarom dit weekend het bos te mijden. Er zijn werkzaamheden en de kans op takbreuken is groot. Bezoekers zijn van harte welkom in onze ‘open’ natuurgebieden zoals de duinen, polders, uiterwaarden en heide.

Verder lezen

Wat groente of fruit is, is zo simpel nog niet

Is een potje pastasaus groente? Dat lijkt een vreemde vraag, maar toch vroeg premier Rutte zich dat afgelopen dinsdag hardop af in de Eerste Kamer.

Om de voorgenomen btw-verlaging op groente en fruit naar nul procent door te voeren, moet er namelijk vastgesteld worden welke producten in die categorie vallen. En dat is zo makkelijk nog niet.

Verder lezen

De supermarkt als foodcoach: ‘Spannend wat er met je gegevens gebeurt’

Voor een voedingsadvies hoef je tegenwoordig niet meer naar een diëtist. Met foodcoachapps helpen supermarkten hun klanten om beter te eten, meer te bewegen en goed te ontspannen. Daarvoor vragen de supermarkten wel iets van je: persoonlijke gegevens. Maar dat lijkt overbodig te zijn. Wat doen ze dan met onze gegevens?

Verder lezen

Deze vakantiegewoontes zorgen stiekem voor stress (en kun je dus beter niet doen)

Op vakantie gaan is de ideale manier om bij te komen. Lekker uitrusten, vooral niet met werk bezig zijn en alleen maar genieten. Toch zijn er een paar dingen die veel mensen doen als ze op vakantie zijn die stiekem voor stress kunnen zorgen. In dit artikel lees je hoe je echt stressvrij vakantie viert.

Verder lezen

Meer honger rond de menstruatie: ‘Hormonen gaan in pieken en dalen’

Veel vrouwen ervaren meer honger rondom de menstruatie. Ineens wordt het veel lastiger die reep chocolade in de kast niet in één keer op te eten. Hoe komt het dat je die tijd van de maand meer honger hebt? En hoe kan je daar het beste mee omgaan?

Verder lezen

Mediahandreiking Eetstoornissen en pro-ana

De Nederlandse Academie van Eetstoornissen heeft een handreiking ontwikkeld om professionals te ondersteunen bij de juiste communicatie en bij te dragen aan een completer beeld van (mensen met) eetstoornissen. De handreiking is vooral bedoeld voor mediaprofessionals die regelmatig berichten over eetstoornissen, maar zich niet altijd bewust zijn van de impact die hun berichtgeving heeft. Ook voor diëtisten is de handreiking nuttig.  

Verder lezen

Nieuwe leefstijlaanpak voor ouderen met overgewicht en/of diabetes

De Hogeschool van Amsterdam heeft onlangs de nieuwe leefstijlaanpak “2DO” gelanceerd voor 55-plussers met overgewicht, obesitas, diabetes type 2 en/of prediabetes. Intensieve voedingsbegeleiding door een diëtist wordt gecombineerd met intensieve (kracht)training door een fysiotherapeut of personal trainer. 2Do is zo ontworpen, dat het binnen de 180 tot 240 minuten vergoeding voor diëtetiek vanuit de basisverzekering past.

Verder lezen

Geef een reactie