NIEUWSOVERZICHT: WEEK 8

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? GLK! HEEFT DE HIGHLIGHTS VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

RIVM: hoogstens één keer per jaar zelf gevangen vis uit Westerschelde eten

Het is onverstandig om meer dan één keer per jaar zelf gevangen vis te eten uit de Westerschelde. Dat zegt het RIVM op basis van voorlopige onderzoeksresultaten. Vissen nemen zoveel van de schadelijke stof pfas op uit het water, dat al bij consumptie van kleine hoeveelheden de pfas-gezondheidsnorm wordt overschreden.

Verder lezen

Vitamine D Supplement van het Jaar 2022

Nederland heeft de afgelopen weken zijn stem uitgebracht in de Supplement van het Jaar verkiezing. Vitamine D ontving veruit de meeste stemmen en is daarmee voor de tweede jaar op rij de winnaar. Het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) brengt met deze verkiezing jaarlijks in kaart wat de publieksfavoriet is onder voedingssupplementen.

Verder lezen

Gezonde voeding verlengt levensverwachting met ruim 10 jaar

Een gezond voedingspatroon verlengt de levensverwachting met gemiddeld 12 jaar voor 20-jarige Europeanen en met ruim 6 jaar voor 70-jarigen. Dat blijkt uit een nieuw model waarmee de gezondheidswinst van voeding kan worden berekend. Het wetenschappelijk model is voor iedereen gratis beschikbaar via de Food4HealthyLife Calculator.

Verder lezen

Thuistest op komst voor opsporing hart- en vaatziekten, chronische nierschade en diabetes

Er komt een grootschalig onderzoek om vroegtijdig nierschade, hart- en vaatziekten en diabetes type 2 op te sporen met behulp van een thuistest. In eerste instantie worden 160.000 mensen uitgenodigd voor dit onderzoek. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen in Nederland tussen de 50 en 75 jaar zelf thuis kan testen of er mogelijk sprake is van een van deze aandoeningen.

Verder lezen

Militairen gebruiken dit trucje om in 2 minuten in slaap te vallen

Het klinkt voor veel mensen als een illusie: een trucje waardoor je binnen twee minuten in slaap valt. Toch zweren veel militairen erbij!

Verder lezen

Aan het trainen voor een sixpack? ‘Zo lang er vet overheen zit, zal het niet verschijnen’

We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 9: het sixpack van de 38-jarige Nick Schilder lonkt, maar dit is waarom je het niet zou moeten willen.

Verder lezen

Waarom opruimen gelukkig maakt

Wie met de bezem door zijn huis gaat, gaat ook met de bezem door zijn hoofd. Waarom voelt opruimen toch zo goed? En hoe ruim je succesvol op als je van nature geen opruimer bent? Psycholoog Hein Zegers en opruimcoach Annelies Mentink ontrafelen het mysterie van opruimen.

Verder lezen

Gezond thuiswerken? Voorkom deze valkuilen

Als er iets is wat we van het coronavirus hebben geleerd, dan is het wel dat thuiswerken prima kan. Sterker nog, voor veel bedrijven is hybride werken – gedeeltelijk thuis en op kantoor – een blijvertje. Voor jou ook? Kijk dan of je niet in deze valkuilen trapt en wel gezond thuiswerkt.

Verder lezen

Herkomst voeding regelmatig raadselachtig

De herkomstinformatie over producten in de supermarkt laat nog veel te wensen over. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Consumentenbond. Regelmatig ontbreekt de verplichte informatie of is die te vaag.

Verder lezen

Geef een reactie