Nu verschenen: GLK! editie november 2022 – met: Berget Lewis, Marianne Timmer en Tim Knol

Zojuist verschenen: de november-editie van Gezonder Leven Kan!. Hij staat weer boordevol artikelen met boeiende inzichten, leerzame gesprekken en praktische tips!

Dit keer vertelt Berget Lewis over hoe zij de balans blijft zoeken tussen haar werk en haar gezondheid. ‘Leer wat voedsel voor jou betekent: als je dat weet, kun je een uitgebalanceerd menu samenstellen.’ Zij adviseert om het jezelf vooral niet te moeilijk te maken. En Marianne Timmer? Die stelt haar inzichten als Olympisch schaatsster nu ten dienste van gewone mensen, die willen leren energieker en gezonder in het leven te staan. Daarbij draait het om één woord: vitaliteit! ‘Gezondheid en goed voor jezelf zorgen zijn niet vanzelfsprekend voor iedereen, en de balans tussen werk en privé is soms lastig te vinden. Daar wil ik mensen graag bij helpen.’

Verder kijken we naar de effecten van seleen en Q10 – op het hart, maar ook op gezonder ouder worden. We delen de nieuwste opzienbare inzichten!

Software, slimme apparaten, apps, virtual intelligence: er zijn enorm veel apps en apparaten die je op een slimme manier ondersteunen in jouw gezondheidsdoelen! Wil jij je beter kunnen focussen of juist relaxen op de juiste momenten? Wij belichten vijf gadgets die je daarbij helpen.

En hoe gezond is een vega(n) dieet? Voedingsdeskundige Martine van Haperen beantwoordt voor ons in deze rubriek de meestgestelde vragen over plantaardige voeding. Dit keer: wat zijn de voor- en nadelen voor je gezondheid?

We gaan op bezoek bij voetbalclub Vitesse, dat mensen wil helpen om gezonder te leven. ‘We hebben programma’s ontwikkeld die jonge mensen helpen een vitale, gezonde en bewuste leefstijl op te bouwen. Zodat ze niet met een 2-0 achterstand aan het leven beginnen,’ vertelt Kevin Janssen van Vitesse Betrokken.

En hoe ga je fit de herfst in? Welke vitaminesupplementen helpen je om, na de zomerperiode, klaar te zijn voor het najaar?

Misschien heeft u ons nog gezien op de 50PlusBeurs? Het was alle dagen lekker druk bij de stand van GLK!, dat kwam niet alleen doordat men een gratis exemplaar van de krant mee mocht nemen, maar ook doordat er grote prijzen te winnen waren dankzij een prijsvraag met CORPUS Experience. En we laten je ook meereizen door het menselijk lichaam in museum CORPUS!

Natuurlijk hebben we weer een Natuurmonumenten wandelroute voor je, allerlei nieuws, lekkere recepten en boekrecensies – met onder meer het boek van Tim Knol, waarin hij in 176 bladzijden terugkijkt op de jaren waarin de muziek zijn ster deed rijzen én hem traag maar effectief te gronde richtte.

Dit, en nog veel meer, lees je in de nieuwe editie van GLK!. We wensen je veel leesplezier en inspiratie toe. En natuurlijk een gezonder leven!

Hartelijke groet,

het team van GLK!

Geef een reactie