CORPUS: Een reis door het menselijk lichaam

GLK! werkt samen met CORPUS Experience, een educatieve attractie waar je kunt zien hoe je lichaam er van binnen uitziet en hoe het werkt. Je beleeft er iets leuks én je steekt er iets van op. Luca Louwers (17) ging samen met een vriendin op bezoek in CORPUS Experience te Oegstgeest. Ze vertelt ons wat ze ervan vond.

Hoi Luca, je bent tijdje terug bij CORPUS geweest. Vertel!

‘Ja klopt, dat was heel leuk. Ben er met een vriendin heen gegaan, Jade.’

Wat is dat eigenlijk, CORPUS?

‘Dat is een museum in de vorm van een menselijk lichaam. En daar kun je een reis doorheen maken.  Het hele lichaam is nagebootst, met veel geluid erbij. Je krijgt een koptelefoon mee, want er wordt veel verteld. Zo krijg je steeds te horen waar je bent in het lichaam.’

Maar even terug, een museum in de vorm van het menselijk lichaam. Hoe dan?

‘Ja, het is een zittend mens. Vanuit de hal kun je met een grote roltrap naar boven. Je maakt de reis met een groep van ongeveer tien mensen die je helemaal niet kent. Je begint dan bij de knie! En dan wordt er een verhaal verteld over hoe de knie werkt. Dan gaat er iets fout, er komt een splinter in het been. Maar hoe dat afloopt vertel ik niet, dat moet je zelf maar gaan meemaken!

‘Je maakt dus een reis door het hele lichaam, van boven naar beneden. Je eindigt bijvoorbeeld zo’n beetje bij de mond. Maar voordat je daar komt, ga je ook door de slokdarm heen. Dan moet je op een stoel gaan zitten en ga je met een lift omhoog, echt heel gaaf. Onderweg krijg je verschillende animaties te zien, die zijn heel mooi gemaakt.’

Heb je nog iets geleerd over het menselijk lichaam dat je nog niet wist?

‘Ja, ik heb er wel van geleerd. Want na de tocht door het lichaam kon je ook nog allerlei spelletjes en oefeningen doen, heel leuk was dat. Dat was op verschillende etages die je kon bezoeken als je weer naar beneden ging. Je kon toepassen wat je net allemaal gehoord en gezien had bij de tocht. Bijvoorbeeld hoeveel water je verbruikt op een dag, best interessant. En je kon een geluidshoortest doen!’

Wat vond je nu eigenlijk het leukste?

‘De rondleiding door het lichaam. De mond, waarbij je ook op de tong kon staan. Die is speciaal voor kinderen gemaakt denk ik, je kon gewoon over de tong lopen!’

Zou je een bezoek aan CORPUS Experience aanraden aan anderen?

‘Ja! Het is ook makkelijk te volgen voor kinderen, het is niet een saai museum waar je alleen maar moet luisteren en kijken. Hier kun je zelf ook wat doen! Ik denk dat het van 7 jaar tot 18 jaar heel interessant en leuk is.’

Kon je er trouwens ook nog wat eten of drinken?

‘Ja, bovenin heb je een restaurant, dat was best goedkoop. En met uitzicht over de hele stad, dat was echt wel mooi!’

Plan je bezoek aan CORPUS via www.corpusexperience.nl

Geef een reactie