NIEUWSOVERZICHT: WEEK 7

Heeft u het nieuws van de afgelopen week gemist? GLK! heeft de highlights voor u op een rijtje gezet.

Als poepen niet goed lukt: tips voor een gezonde stoelgang

Over poepen praten we niet graag. Vooral vrouwen vermijden het onderwerp het liefst. Julia Blohberger en Roos Neeter zijn daarop een uitzondering. Zij roepen mensen op om het taboe rond toiletbezoek los te laten en bewuster van hun spijsvertering te worden.

Verder lezen

Zij-, rug of buikslaper: wat vinden experts de beste slaaphouding?

Waar de een graag zijn kussen knuffelt, ontspant de ander het beste door op zijn rug in slaap te vallen. Ieders positie verschilt, maar wat is eigenlijk de beste houding om in slaap te vallen?

Verder lezen

Onregelmatige diensten? Zo eet je gezond

Draai jij wisselende diensten waardoor je werkt als anderen slapen of vrij zijn? Dan merk je vast dat dit invloed heeft op je eetpatroon en misschien ook wel op je gezondheid. Gelukkig kun je iets doen om klachten te voorkomen.

Verder lezen

Experts over de kans om ware liefde te vinden via een datingapp

Swipen, matchen en chatten. Sinds de opkomst van Tinder tien jaar geleden is online daten niet meer weg te denken. Kun je ware liefde vinden via een datingapp? En hoe voorkom je dat intenties niet met elkaar matchen?

Verder lezen

Kwartiertje meer bewegen tegen leververvetting

Dagelijks een kwartier extra beweging kan mogelijk helpen bij het voorkomen van leververvetting. De intensiviteit van de beweging maakt hierbij niet uit. Dit blijkt uit onderzoek van arts-onderzoeker dr. Laurens van Kleef, die 25 januari promoveerde aan de Erasmus Universiteit op zijn onderzoek naar leververvetting.  

Verder lezen

Zo verbeter je jouw mentale gezondheid: ‘Praten over je gevoelens kan een enorme opluchting zijn’

Naast gezonder eten en meer sporten, staat het verbeteren van de mentale gezondheid dit jaar hoog op de lijst met goede voornemens. Maar hoe verbeter je jouw mentale gezondheid? Twee experts geven tips.

Verder lezen

De impact van kanker is groot: zo blijf je als naaste goed voor jezelf zorgen

In Spreekuur beantwoorden specialisten, onder wie een tandarts, oncoloog en seksuoloog/uroloog, elke week een medische vraag van een lezer. Vandaag: Sinds mijn echtgenoot kanker heeft, voel ik mij aan de zijlijn staan. Onze relatie is veranderd en ik weet niet goed hoe ik hiermee moet omgaan. Hebt u advies voor mij?

Verder lezen

Geef een reactie