NIEUWSOVERZICHT: WEEK 10 

Heeft u het nieuws van de afgelopen week gemist? GLK! heeft de highlights voor u op een rijtje gezet. 

Lekker badderen op vakantie? Maak eerst de badkuip schoon! 

Met een glaasje wijn of champagne in de hand ultiem ontspannen in bad en als het even kan ook nog met fijn uitzicht. Het lijkt zo verleidelijk om op vakantie lekker te gaan badderen als je accommodatie een badkamer met badkuip heeft, maar is dat wel een goed idee? 

Verder lezen 

Met realistische TikTok-filters je ideale zelf laten zien: is dat erg? 

TikTok kwam onlangs met het nieuwe ‘Bold Glamour’-filter, waarmee je jezelf op een wel erg realistische manier mooier kunt maken. Naar aanleiding van lezersvragen vroegen we experts naar de gevolgen van het gebruik van deze filters voor ons zelfbeeld. 

Verder lezen 

Dilemma: ‘Ruzie in onze vriendinnengroep, moet ik partij kiezen?’ 

Zit jij met een prangende kwestie en wil je graag de mening van een ander horen? Metro deelt iedere week het dilemma van een lezer. Deze week: Pam (39), die baalt van de ruzie in haar vriendinnengroep en twijfelt of ze partij moet kiezen. 

Verder lezen 

Kan doorgeslikte kauwgom in je lichaam blijven plakken? 

Als kauwgom zijn smaak verloren heeft, hoor je het uit te spugen. Slik je het toch door, dan zou dat schadelijk kunnen zijn omdat het in je lichaam kan blijven plakken, zo wordt wel beweerd. Hoe gevaarlijk is het nu echt om kauwgom door te slikken? We vroegen het bio-ingenieur Tara Grauwet van de universiteit van Leuven. 

Verder lezen 

Lisette: ‘Ik ben te druk in mijn hoofd om te kunnen genieten van seks’ 

Ik vraag dit voor een vriend: elke week behandelen we een vraag over je gezondheid die je niet snel aan je eigen arts durft te stellen. Deze week: Lisette bevindt zich in het spitsuur van haar leven. Door de drukte denkt ze niet meer aan seks en als het al zover komt, lukt het haar niet om te ontspannen. Hoe pakt ze dit aan? 

Verder lezen 

Nationale Week zonder vlees: zo kook je vega zonder vleesvervangers en nét even anders 

De Nationale Week zonder Vlees (6 tot en met 12 maart) is van start gegaan. Vegetarisch koken zonder kunstmatige vleesvervangers blijft voor veel mensen een brug te ver, terwijl het vooral een kwestie is van verbreding van je horizon en creatief met kruiden zijn. Karin Luiten bewijst dat vega zonder pakjes of poeders wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. 

Verder lezen 

Is zwemmen in de natuur gevaarlijker dan in een zwembad? ‘Ik voel me juist vrij’ 

Zwemmen in de zee, rivier of een andere openbare plek in de natuur voelt voor meer dan de helft van de mensen gevaarlijker dan een zwembad, blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut. Metro belde met Susan Houbraken, eigenares van Frisse Duik, om te horen hoe zij dat anders ervaart. „Ik voel me juist vrij wanneer ik in de natuur zwem.” 

Verder lezen 

Geef een reactie