Winkels om trots op te zijn: Drogisterij Sylvia

Welke winkels zijn de moeite van een bezoekje waard? Waar krijg je de aandacht die je verdient, en word je voorzien van een goed advies? Deze drogisten zijn echt trots op hun werk – en daar pluk jij de vruchten van! 

Een goede winkel is méér dan alleen een plek waar je je spulletjes koopt. Zeker een winkel waar je persoonlijke – en soms intieme – zaken deelt. Een drogist vertrouw je dingen toe over je gezondheid, hoe je je voelt, tegen welke problemen je aanloopt. En dus zijn drogisterijen vaak geen naamloze grootgrutters, maar juist kleine, soms zelfs knusse plekken waar je een goed advies krijgt, en met een oplossing de deur uitgaat. Drogisten zien hun werk niet alleen als iets dat hen een boterham oplevert: ze zitten daar met de drijfveer om jou te helpen om gezonder te worden. En ze zijn daar best trots op. 
Hoe trots? We peilden het eens, en kregen een aantal reacties die we graag met je delen. Allemaal trotse drogisten, waar u profijt van heeft.  

Sylvia Keppel

Eentje steekt er nét even bovenuit! Dat is de drogisterij van Sylvia in het dorpje Ens bij Emmeloord. 
‘We hebben net ons 25-jarige jubileum gevierd,’ zegt Sylvia Keppel. ‘En dat lukt alleen als je zelf enthousiast blijft, maar vooral ook omdat ik een clubje hele fijne medewerksters om mij heen heb. En hele trouwe klanten! Dankzij hen houd ik plezier in mijn werk en kan ik het zelfstandig ondernemer zijn goed combineren met mijn gezin.’ 
Een winkel in een klein dorp kent wel zo zijn uitdagingen, weet Sylvia. ‘Er zijn niet zoveel winkels, dus zorg ik ervoor dat mensen voor veel artikelen bij mij terecht kunnen. Goed luisteren wat mensen verwachten en daarop inspelen. Door een goede mix weten we een compleet aanbod te creëren. Dat stapje extra, dat vinden mijn klanten fijn, want dan hoeven ze niet naar Emmeloord.’ 

‘Nee, er staat bij mij geen bekende formulenaam op de pui. Dat wil ik niet, want dan kan ik mijn klanten niet helpen zoals ik dat wil. En ik vind het fijn dat mensen zich in mijn winkel thuis voelen: wij kennen ze en zij kennen ons. Je hebt met klanten een wisselwerking: samen kom je tot de beste oplossing. En mensen hebben vertrouwen in ons advies. De huisarts stuurt zelfs vaak mensen naar mij door: “Ga even bij Sylvia langs.” Ik neem de tijd voor een goed advies waar ik achter sta, en zo nodig stuur ik mensen dan toch weer door naar de huisarts.’ 

Trots op hun vak 
De trots van drogisten uit zich op heel verschillende manieren, merkten we wel. Zo is Houters Warenhuis op Vlieland trots op hun fantastische vakantie-eiland, pronkt Drogisterij Belfeld in Belfeld met zijn prachtige etalages, wist Seatrendz Lifestyle&Drogisterij in Cadzand Bad ook in coronatijd het hoofd boven het zeewater te houden en geeft Drogisterij De Prijsstamper in Drogeham zijn groothandel Vriesia een fikse pluim. Drogisterij Looijen in Krabbendijke is trots op een geweldig team, en Drogisterij en Parfumerie Peeters in Wehl is trots op zijn focus op de klant. En Drogisterij Kessel in Kessel? Die richt de schijnwerpers op eigenaar Peter Engelen.  
Nieuwsgierig geworden? Ze zijn een bezoekje meer dan waard! 

Dit bericht verscheen eerder in GLK!, editie februari 2021

Geef een reactie