Nieuws: Vitamine D het meest favoriete supplement

Wat is het meest favoriete voedingssupplement van het jaar? De afgelopen weken kon je online stemmen op je favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen. Niet verrassend is Vitamine D uitgeroepen tot Supplement van het Jaar 2021.  

Het Informatiecentrum Voedingssupplementen en Gezondheid (IVG) gaat jaarlijks op zoek naar gebruik en trends van voedingssupplementen. In hun enquête lieten ruim 2500 mensen weten welk voedingssupplement ze nemen en waarom. Ruim 70% gaf aan vitamine D te gebruiken.  

Vitamine D is geen verrassende winnaar: in deze roerige tijd is er veel aandacht voor de belangrijke rol van deze vitamine. Het publiek heeft vitamine D omarmd en het is daardoor ruim op de eerste plaats geëindigd. Vitamine D draagt bij aan een goede weerstand, helpt het immuunsysteem en is goed voor de spieren. Het menselijk lichaam heeft vitamine D ook nodig voor sterke botten en tanden. Voor mensen die een winterdipje hebben of wat neerslachtig zijn, kan extra vitamine D ondersteuning bieden. 

Waarom kiezen we voor supplementen? Ruim twee derde (62,4%) doet dat vooral om te werken aan een goede weerstand en het immuunsysteem. Bijna de helft (47,6%) streeft een gezonde leefstijl na. En een op de drie mensen (29,4%) neemt supplementen voor het behoud van sterke botten, een betere stoelgang of een beter geheugen. 

De top 10 van 2021 
1 VITAMINE D  
2 KURKUMA  
3 VISOLIE (OMEGA-3 VETZUREN)  
4 MAGNESIUM  
5 VITAMINE C  
6 MULTIVITAMINE  
7 PROBIOTICA  
8 CRANBERRY  
9 ZINK  
10 ECHINACEA 

http://www.ivg-info.nl 

Eén gedachte over “Nieuws: Vitamine D het meest favoriete supplement

Geef een reactie