NIEUWSOVERZICHT: WEEK 49

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? GLK! HEEFT DE HIGHLIGHTS VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

Wandelnet presenteert Wandelmonitor 2021

Ongeveer tweederde van alle Nederlanders maakte afgelopen jaar een wandeling van tussen de 5 en 10 kilometer. Dat blijkt uit de Nationale Wandelmonitor 2021, die Stichting Wandelnet donderdag 2 december online presenteerde en officieel overhandigt aan gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht. Met zo’n 1,8 miljard ommetjes en 1,1 miljoen Nederlanders die op wandelvakantie gaan, groeit wandelen in de volle breedte.

Verder lezen

Levenslang Nieuw-Zeelands rookverbod jongeren ‘een mijlpaal’

Een generatie creëren waarvan niemand meer rookt, dat is wat Nieuw-Zeeland wil. Om dat te bereiken kunnen jongeren die volgend jaar 14 worden nooit meer legaal sigaretten kopen, kondigde het land vandaag aan. De leeftijdsgrens voor tabak gaat vanaf het jaar dat zij 18 worden elk jaar met een jaar omhoog.

Verder lezen

Tweede Kamer: Laat ouders zelf kiezen voor coronavaccin kind

Ouders moeten zelf kunnen kiezen of kinderen tot 12 jaar ook het coronavaccin krijgen, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Het kabinet wil de coronaprik vooralsnog reserveren voor kwetsbare kinderen van 5 tot 11, maar de Kamer wil die groep uitbreiden.

Verder lezen

Meeste loden leidingen Amsterdamse corporatiewoningen vervangen

Sinds het najaar van 2019 kwamen de problemen met loden leidingen veelvuldig in het nieuws. Toen kwam de Gezondheidsraad met een advies. Daarin stond dat Nederlanders de afgelopen decennia weliswaar veel minder met lood in aanraking zijn gekomen dan vroeger, maar dat een lage blootstelling aan lood schadelijker is dan aanvankelijk werd gedacht.

Verder lezen

Hoe vier je de feestdagen verspillingsvrij?

Tijdens de feestdagen wordt er vaak meer gekookt en gegeten dan anders. Het kan zijn dat er dan wat eten overblijft. Hoe bewaar je de restjes van het kerstdiner zodat je daarmee een snelle maaltijd op tafel kunt zetten op derde kerstdag, en zo voedselverspilling voorkomt?

Verder lezen

Geef een reactie