Nieuwsoverzicht: week 2

HEEFT U HET NIEUWS VAN DE AFGELOPEN WEEK GEMIST? GLK! HEEFT DE HIGHLIGHTS VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

Waarom het soms beter is om níet aan goede voornemens te doen

We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 7: waarom het soms maar beter is om níet aan goede voornemens te doen.

Verder lezen

Last van een droge huid? ‘Douche niet te vaak, te heet en te lang’

Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: ik heb een droge huid. Is het eczeem of psoriasis? Dermatoloog Patrick Kemperman geeft antwoord.

Verder lezen

Strategieën om om te gaan met lekkere trek

Het is 10.00 uur, nog lang geen tijd voor de lunch en je denkt verlangend aan die chocoladekoekjes in je snacklade in de keuken. Of het is 16.00 uur en je móét een zak chips, en wel nu. Waar komt dat gevoel vandaan? En belangrijker nog: hoe voorkom je dat je je elke dag volstopt?

Verder lezen

Feit of fabel: zijn diepvriesgroenten even gezond als verse groenten?

Bij de start van het nieuwe jaar maken veel mensen goede voornemens, en voor velen daarvan hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Groenten uit de diepvries zijn een handige oplossing. Zijn die wel even gezond als verse?

Verder lezen

Waarom elke dag een lepel lijnzaad een goed idee is. Maar je beter niet meer dan die ene lepel zaadjes kunt nemen.

Het is een oud huismiddeltje bij een moeizame stoelgang: lijnzaad. En zoals bij veel van grootmoeders raad is dit een goed advies. Maar er zijn meer redenen waarom het gezond is regelmatig lijnzaad toe te voegen aan je eten. We leggen het je uit en ook waarom je er niet mee moet overdrijven.

Verder lezen

Psychiaters: open al het onderwijs om psychische schade te voorkomen

Om verdere psychische schade bij studenten te voorkomen, moeten hogescholen, mbo’s en universiteiten zo snel mogelijk weer open. Daarvoor pleit de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) in een open brief aan de regering en aan het OMT.

Verder lezen

Geef een reactie