NIEUWSOVERZICHT: WEEK 9 

Heeft u het nieuws van de afgelopen week gemist? GLK! heeft de highlights voor u op een rijtje gezet. 

Elke dag 11 minuten wandelen kan je leven verlengen: ‘Iedere stap telt’ 

Een stevige wandeling van 11 minuten per dag zou één op de tien vroegtijdige sterfgevallen wereldwijd kunnen voorkomen. Dat blijkt uit een groot onderzoek van de Universiteit van Cambridge dat is gepubliceerd in het British Journal of Sports Medicine. “Je hoeft echt niet per se naar de sportschool”, zegt Thijs Eijsvogels, inspanningsfysioloog bij het Radboudumc in Nijmegen. 

Verder lezen 

Tips van een slaapexpert: dit kan helpen tegen snurken 

Snurken kan niet alleen vervelend zijn voor de ander, maar ook voor de snurker zelf. Een paar simpele dingen die je kunt proberen om het snurken tegen te gaan. 

Verder lezen 

Is een tosti ongezonder dan een dubbele boterham met ham en kaas? 

Een dubbele boterham met ham en kaas: veel mensen vinden hem toch net even wat smakelijker als hij in het tosti-ijzer of in de pan heeft gelegen. Maar we denken daarmee ook vaak dat het ongezonder wordt. Is dat ook zo? 

Verder lezen 

Artsen en Rode Kruis waarschuwen naar aanleiding van Fifa Award: steek géén vingers in mond van bewusteloos slachtoffer 

De Georgische voetballer Luka Lochoshvili won maandagavond de Fair Play Award tijdens het Fifa-gala. Hij hielp vorig jaar een bewusteloze tegenstander van wie de tong mogelijk naar achteren zou zakken. Artsen en het Rode Kruis waarschuwen: doe géén vingers in de mond van een slachtoffer. 

Verder lezen 

Nationale Complimentendag: zo geef (en ontvang) je complimenten op de juiste manier 

Het is Nationale Complimentendag! Deel ze vandaag dus vooral (extra) veel uit. Want een complimentje geven en krijgen doet veel met ons. Toch zijn er mensen die het lastig vinden om een compliment te geven of in ontvangst te nemen. Hoe doen we het op de juiste manier? 

Verder lezen 

Zo voorkom je dat je als jonge ouder gebukt gaat onder stress 

Leuk en aardig, zo’n gezin, maar je leven wordt er niet per se relaxter door. Integendeel: ouders met jonge kinderen ervaren vooral veel stress, blijkt uit onderzoek. Genieten? Graag – maar hoe dan? De Vlaamse stressexpert Marie-Anne Vanderhasselt geeft handvatten om de stress binnen de perken te houden. “Vijf minuutjes rustig ademhalen heeft al een gunstig effect.” 

Verder lezen 

Feit of fabel over sport? Je verbrandt pas vet na 30 minuten cardio 

Het internet staat vol zin en onzin, ook over sport. In deze rubriek zoeken we uit hoe het precies zit. Is het een feit, of een fabel? We gaan in gesprek met verschillende experts op het gebied van bewegen en sport. Met vandaag: je verbrandt pas vet na een half uur cardio. 

Verder lezen 
 


 

Geef een reactie