NIEUWSOVERZICHT: WEEK 11

Heeft u het nieuws van de afgelopen week gemist? GLK! heeft de highlights voor u op een rijtje gezet.

Zelfliefde blijkt een veel voorkomende reden om een relatie te verbreken

„Het ligt niet aan jou, maar aan mij… Ik wil aan mezelf werken.” Zelfliefde en mentale gezondheid lijken steeds belangrijker thema’s te worden. Oók binnen relaties. Een derde van de Nederlanders heeft namelijk ooit een punt achter de relatie gezet om aan zichzelf te werken.

Verder lezen

Ingeborg: ‘Ik ken totaal geen angst voor de dood’

De dood hoort bij het leven, al staan we daar liever niet te lang bij stil. Denk jij wel eens na over de soundtrack van je leven? Elke week geeft een lezer een inkijkje in diens slotakkoord. Omdat muziek je laat voelen tot in je diepste vezels, op de mooie momenten en de verdrietige. Ingeborg (52), leerkracht en pedagoog uit Maastricht, verlaat deze wereld het liefst op een filmische manier.

Verder lezen

Brein fit houden? Dan moet je déze dingen eten

Het eten en drinken dat wij binnenkrijgen heeft veel meer invloed op ons brein dan we wellicht dachten. En er zijn een aantal producten die we soms best iets vaker mogen nuttigen om onze hersenen fit te houden. Met het onderstaande breinvoedsel zet je stappen richting een gezondere bovenkamer

Verder lezen

Meer ziekenhuizen gebruiken duurzame roes in plaats van schadelijke narcosegas

Narcosegassen worden steeds minder gebruikt in de Nederlandse ziekenhuizen. In plaats van het bekende narcosekapje krijgen patiënten vaker een duurzamer roesje via het infuus. Op die manier willen ziekenhuizen hun broeikasuitstoot naar beneden schroeven.

Verder lezen

Slaperig gevoel na het drinken van koffie, hoe komt dat?

Koffie staat bekend als hét middel om je ’s ochtends een serieuze energieboost te geven. Heel wat mensen hebben daarentegen ook het gevoel dat het drankje overdag voor een dip kan zorgen. Hoe kan dat? En wat kan je doen om het te voorkomen? Neuroloog Annick Verstappen legt het uit.

Verder lezen

Ontbijten vóór of na het sporten? Dit zeggen experts daarover

Voor dag en dauw opstaan om je vervolgens in het zweet te werken: veel fanatieke sporters doen niets liever. Maar hoe zit dat dan met het ontbijt? Is het goed om vóór de work-out al te eten of is het juist beter om te ontbijten als de sportsessie achter de rug is?

Verder lezen

7 verrassende signalen die erop wijzen dat je stress hebt

Stress heeft vaak een slechte reputatie, terwijl er met een gedoseerde hoeveelheid niets verkeerd is. Sterker nog, een klein beetje stress maakt ons juist scherp, productief, creatief en gelukkig. Het wordt alleen problematisch als we de signalen dat we te veel stress hebben, te lang negeren. Dan is spanning schadelijk voor ons lichaam en onze geest.

Verder lezen

Geef een reactie