NIEUWSOVERZICHT: WEEK 12

Heeft u het nieuws van de afgelopen week gemist? GLK! heeft de highlights voor u op een rijtje gezet.

Je kunt het! Zo boost je je zelfvertrouwen

Waar de ene persoon bulkt van het zelfvertrouwen, twijfelt een ander juist om de haverklap of hij of zij iets wel kan. Val jij in die laatste categorie? Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je zelfvertrouwen een boost te geven.

Verder lezen

Baby pindakaas geven vermindert de kans op een pinda-allergie, blijkt uit onderzoek

Heb jij last van een pinda-allergie? En wil jij voorkomen dat jouw kind hetzelfde moet doorstaan als jij? Geef dan je baby tussen de leeftijd van vier en zes maanden zachte pindakaas. Uit nieuw onderzoek van Allergy ad Clinical Immunology blijkt dat het geven van zachte pindakaas aan je kind de kans op een pinda-allergie vermindert.

Verder lezen

Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen

Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.”


Verder lezen

Seksuele geaardheid maakt volgend jaar niet meer uit bij bloeddonatie

Het maakt vanaf begin volgend jaar niet meer uit of je hetero of homo bent als je bloed wil doneren. Bloedbank Sanquin gaat iedereen een identieke vragenlijst over seksueel gedrag voorleggen. Dat moet nog wel goedgekeurd worden door minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid), maar die is enthousiast.

Verder lezen

Vandaag is dé dag om gelukkig te zijn (en zo doe je dat)

Maandag 20 maart is de Internationale Dag van het Geluk. Een goede aanleiding om ons eigen geluk eens te onderzoeken. Want… zijn we het niet misschien stiekem al?

Verder lezen

Primeur: zorgmedewerker met long covid wint rechtszaak, instelling moet schade vergoeden

Een zorginstelling in Zuid-Holland is aansprakelijk gesteld voor de gevolgen van de coronabesmetting van een werknemer. Volgens de rechter is de werkgever te verwijten dat de vrouw zonder beschermingsmiddelen patiënten hielp. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een werknemer een dergelijke zaak wint.

Verder lezen

Slechte slaper? Deze voeding voor het slapengaan verbetert je slaap

In bijna elk lijstje voor een gezonde levensstijl komt het wel naar voren: voldoende slaap is al-tijd belangrijk. Het bevordert namelijk allerlei verschillende psychologische én fysieke processen in je lichaam. Toch is gewoon ‘goed slapen’ vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Déze voeding zou helpen om beter in slaap te vallen.

Verder lezen

Geef een reactie