NIEUWSOVERZICHT: WEEK 13 

Heeft u het nieuws van de afgelopen week gemist? GLK! heeft de highlights voor u op een rijtje gezet. 

Erkenning voor vrouwen die na keizersnede klachten houden stapje dichterbij 

Voor het eerst zijn de klachten van vrouwen na een bevalling met keizersnede beschreven in een ziektebeeld. Onderzoekers van het Amsterdam UMC hopen dat dit bijdraagt aan een betere behandeling van de aandoening. 

Verder lezen 

De angstaanjagende reden waarom je je bed één keer per week moet verschonen 

In je bed kruipen en slapen: het is voor veel mensen hét geluksmoment na een drukke dag. Maar je zult ‘s nachts een stuk beter slapen als je dekens goed gewassen zijn. Een goede hygiëne verhelpt namelijk een angstaanjagend probleem. 

Verder lezen 

Zo beïnvloedt de lente het leven van datende singles 

De dagen worden langer, de warmere periode breekt langzaam aan. Het is lente! En daar zijn veel vrijgezellen die (online) op zoek zijn naar de liefde maar wat blij mee, zo blijkt uit onderzoek. 

 
Verder lezen 

Een voedingstekort: wat is het precies en hoe voorkom je het? 

Een gebalanceerde voeding is essentieel om tekorten op de lange termijn te voorkomen. Maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met een tekort, hoe herken je het en hoe kun je het voorkomen? In dit artikel zetten we het voor je op een rij én geeft voedingsexpert Iris Groenenberg aan voor welke groepen het goed is om een supplement te gebruiken. 

Verder lezen 

Steeds meer jongvolwassenen maken een eind aan hun leven: ‘Zorgelijke trend’ 

In februari hebben opnieuw meer jongvolwassenen tot dertig jaar een einde aan hun leven gemaakt dan in dezelfde maand een jaar eerder. “We zien een toenemende trend die niet afvlakt of daalt. Dat is zorgelijk”, zegt een woordvoerder van 113 Zelfmoordpreventie tegen NU.nl. 

Verder lezen 

Beroerte treft 42.000 Nederlanders per jaar: zo ontstaat het en zo herken je het 

Onderzoekers van het Radboudumc ontdekten onlangs dat kanker een rol kan spelen bij het ontstaan van beroertes bij jonge mensen. Wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je een beroerte krijgt? En hoe herken je of iemand mogelijk een beroerte heeft? 

 
Verder lezen 

Is je fysieke baan écht gezonder dan een kantoorbaan? Volgens dit onderzoek niet 

Heb jij het gevoel dat je bij je kantoorbaan niet actief genoeg bezig bent? En voel je je daardoor wat ongezonder dan mensen met een sjouwbaan? Geen zorgen, want uit onderzoek blijkt dat mensen met een kantoorbaan gezonder zijn dan mensen met een fysieke baan. Maar hoe zit dat dan? 

Verder lezen 

Geef een reactie