Vegan beurzen, markten en evenementen

In de lente en zomer zijn er tal van openlucht en overdekte beurzen, markten en evenementen gewijd aan een veganistische levensstijl. Hoewel mensen om verschillende redenen ervoor kiezen deze levensstijl te volgen, voeren overwegingen als gezondheid en duurzaamheid vaak de boventoon. Op deze evenementen kun je dan ook volop over deze onderwerpen leren of inspiratie opdoen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon een kijkje nemen om lekker eten te proeven en nieuwe mensen te leren kennen! In dit artikel zetten wij een aantal van zulke evenementen op een rijtje.

Vegan Lente Event

In Groningen is op 19 mei een overdekte veganistische markt in De Puddingfabriek, waar je een voorraadje groene producten in kan slaan of heerlijk plantaardig eten kunt proberen. Op de verdieping boven de markt zijn er ook allerlei activiteiten. Zo kunnen jong en oud zich vermaken door te knutselen bij de creatafel en kan er geluisterd of gesproken worden met verschillende sprekers die door de dag heen over verschillende onderwerpen presentaties zullen houden.


Funky Vegan Festival

Op 21 mei is het openlucht Funky Vegan Festival in de Dok Amsterdam. Het is een echt festival met live muziek en een afsluitende muziek act. Door de dag heen kun je heerlijk in de zon op bankjes of op het strand genieten van het eten van de foodtrucks en stands of luisteren naar de sprekers die over verschillende podia verspreidt zijn. Ook kinderen zijn welkom, voor hen is er een speciale ‘kids area’ ingericht.


Vegan Summer Fest

Ook in België zijn leuke veganistische festivals te vinden, zoals deze op 20 augustus in Maaltekouter te Gent. Zowel in de openlucht als overdekt zijn er foodtrucks te vinden, een markt met veganistische ingrediënten maar ook bijvoorbeeld make-up, podia met inspirerende sprekers, ruimtes waarin kookdemo’s worden gehouden en een fototentoonstelling.


Veggieworld

Deze tweedaagse beurs gewijd aan een veganistische levensstijl reist door heel Europa, zo kan je hem bezoeken in bijvoorbeeld Munich, Düsseldorf, Parijs en Kopenhagen – en gelukkig ook jaarlijks in Utrecht! Hoewel de precieze datum nog vastgesteld moet worden zal Veggieworld ook dit jaar in september weer naar de Jaarbeurs komen. Deze zal dan gevuld zijn met kraampjes vol veganistische producten en versbereide gerechten. Ook zijn er verschillende podia waarop sprekers over onderwerpen met betrekking tot duurzaamheid, het klimaat en het veganisme praten. Dit kan uiteenlopen van een lezing, tot een kookdemo of bijvoorbeeld de uitreiking van de Vegan Awards!


Free From Food

Op 21 en 22 november zal in het RAI Amsterdam het Free From Food evenement voor de 11de keer plaatsvinden. Het is een groot overkoepelend evenement waarin gesproken wordt over plantaardig, veganistisch, biologisch en ‘vrij van’ eten en drinken. Naast lezingen van onderzoekers, bedrijven en verenigingen die bezig zijn met het ontwikkelen en in kaart brengen van gezonde voedselbronnen zijn er ook allerlei kraampjes waar je over nieuwe producten en bedrijven kunt leren – en natuurlijk van alles kunt proeven!


Veggie Challenge Live

Voor dit evenement moet je nog even geduld hebben, maar op 5 en 6 april 2024 gaat de welbekende Veggie Challenge van ProVeg – waarbij mensen uitgedaagd worden dertig dagen plantaardig te eten – voor het eerst live met een groot evenement in de Werkspoorkathedraal te Utrecht. Het zal een weekend vol veganistisch eten en drinken worden, met gratis proeverijen, foodtrucks en kookworkshops. Daarnaast wordt ook de veganistische levensstijl in het algemeen besproken, zoals kleding of leesvoer. Tijdens het eten kun je natuurlijk ook op dit evenement luisteren naar wetenschappers, influencers, sporters en chefs die het podium nemen.

Geef een reactie