NIEUWSOVERZICHT: WEEK 14 

Heeft u het nieuws van de afgelopen week gemist? GLK! heeft de highlights voor u op een rijtje gezet. 

Giechelen of juist bulderlachen: hoe je lach iets kan verklappen over je relatie 

Zachtjes grinniken, verlegen giechelen of juist heel uitbundig schaterlachen. Hoewel je misschien zou denken dat lachen alles te maken heeft met humor, is het in de kern vooral juist een vorm van communicatie en daardoor dus een sociaal fenomeen. Sterker nog: de manier waarop je lacht zegt iets over de relatie die je hebt met de ander. 

Verder lezen 

5 simpele oefeningen waarmee je veel calorieën verbrandt  

De zomer komt er weer aan, tijd om nog even de laatste kilo’s te verliezen en lekker te trainen voor een zomertorso. Dit zijn vijf simpele oefeningen waarmee je veel calorieën verbrandt.  

Verder lezen 

Kinderen leren omgaan met woede dankzij VR-spel: ‘Wekt boosheid op’ 

Leren omgaan met woedeaanvallen met behulp van virtual reality. Onderzoeker Sophie Alsem heeft een programma ontwikkeld waarin kinderen bewust boos gemaakt worden, zodat ze beter weten wat ze in zo’n situatie moeten doen. Wat zijn nog meer manieren om je kind minder boos te maken? 

 
Verder lezen 

Vroeger liet je wonden zoveel mogelijk ‘droog aan de lucht’ genezen, hoe is dat nu? 

Een eenvoudig wondje behandelen gaat tegenwoordig anders dan vroeger. Aan de lucht laten drogen is achterhaald, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoordt ons panel van deskundigen elke week een lezersvraag over gezondheid, voeding of relaties. 

Verder lezen 

Wandel tijdens je Werk-dag: ‘Voor veel mensen is het al pure winst als ze een halfuurtje lopen’  

Vandaag is het Wandel tijdens je Werk-dag. Nederlanders zitten het meest van heel Europa. Gemiddeld zitten wij 10,7 uur per dag, blijkt uit onderzoek van TNO. Dave Horwijk, van Stichting Wandelnet, legt uit hoe werknemers op kantoor ook op een drukke dag meer kunnen bewegen. 

Verder lezen 

Moeite om in slaap te komen? Eet een kiwi! 

Mediteren, een boek lezen, je gedachten in een dagboekje opschrijven. Wie op internet zoekt naar tips om makkelijker in slaap te vallen, komt van alles tegen. Slaapexperts voegen daar nu iets nieuws toe: eet een kiwi! 

 
Verder lezen 

Chocola, chips en patat zijn heerlijk, maar veranderen je hersenen voorgoed 

Je weet vast wel dat het moeilijk is om een stuk chocola, een zak chips of een puntzak patat te laten staan. De zoete en vette lekkernijen smaken niet alleen heerlijk, maar ze sollen ook met ons brein. Zelfs als we er maar een klein beetje van nemen. 

Verder lezen 

Geef een reactie