NIEUWSOVERZICHT: WEEK 15 

Heeft u het nieuws van de afgelopen week gemist? GLK! heeft de highlights voor u op een rijtje gezet. 

Last van uitstelgedrag? De twee minuten-regel kan je helpen 

Een mail versturen naar die ene collega waarmee je niet zo goed overweg kunt, een nieuwe afspraak maken bij de tandarts of de wasmachine aanzetten. Zomaar een paar klusjes die móeten gebeuren, maar die je zo lang mogelijk uitstelt omdat je er geen zin in hebt. Vertoon jij regelmatig uitstelgedrag? Denk dan eens aan de zogenaamde twee minuten-regel. 

Verder lezen 

Zwanger worden na de pil? ‘Drie maanden wachten’, stellen onderzoekers 

Vrouwen die zwanger willen worden, maar de anticonceptiepil slikten, kunnen beter even wachten. Nieuw onderzoek toont aan dat het raadzaam is om drie maanden te wachten met zwanger worden, na het stoppen met de pil. 

Verder lezen 

Actieve levensbeëindiging voor kinderen onder de 12 binnenkort mogelijk 

Voor kinderen jonger dan 12 die ‘ondraaglijk’ en ‘uitzichtloos’ lijden en die ‘binnen afzienbare tijd’ zullen overlijden, wordt een vorm van euthanasie mogelijk. De coalitie is het eens geworden over een regeling die dat mogelijk moet maken. Vrijdag besluit de ministerraad erover, zeggen bronnen tegen RTL Nieuws. 

 
Verder lezen 

Helft van patiënten kan langer dan jaar niet werken door postcovidsyndroom 

Meer mensen die lijden aan het postcovidsyndroom blijven langer ziek. De helft van de patiënten kan na een jaar nog steeds niet aan het werk. Wel neemt het aantal zieken af, ziet Arbo Unie. 

Verder lezen 

Kom in beweging! Vijf simpele oefeningen waarmee je veel calorieën verbrandt 

Bewegen is goed voor ons, dat weten we allemaal. Maar soms heb je simpelweg geen zin in allerlei ingewikkelde oefeningen om calorieën te verbranden. Deze simpele oefeningen bieden uitkomst. 

Verder lezen 

Is het inademen van de walm van kaarsen echt zo ongezond? 

Kaarsen zijn sfeerverhogend, creëren gezelligheid en warmte. Jammer genoeg wordt ook steeds duidelijker dat ze niet zo goed zijn voor je gezondheid. Er zijn al heel wat mensen die liever niet boven de walm van een kaars hangen. Het inademen van de walm van kaarsen zou ongezond zijn. 

 
Verder lezen 

Zo houd je vleesconsumptie gezond: ‘Zie vleeswaren als taart, eet het met mate’ 

Wat hebben rood vlees, bewerkt vlees, vleeswaren en vleesvervangers met elkaar gemeen? Dat je over al deze producten waarschijnlijk al eens gehoord hebt dat ze – in te grote hoeveelheden – niet gezond voor je zijn. “Beschouw vleeswaren als ‘lekkers’, zoals cola en taart”, adviseert hoogleraar voedingsleer Martijn Katan. “Dat eet je dus met mate.” 

Verder lezen 

Geef een reactie