NIEUWSOVERZICHT: WEEK 16 

Heeft u het nieuws van de afgelopen week gemist? GLK! heeft de highlights voor u op een rijtje gezet. 

Zo kom je gezond de ramadan door 

In Spreekuur beantwoorden specialisten, onder wie een tandarts, oncoloog en seksuoloog/uroloog, elke week een medische vraag van een lezer. Deze week vertelt Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid, hoe je gezond de ramadan doorkomt. 

Verder lezen 

Trillende spieren bij het sporten, is dat een goed of slecht teken? 

Wellicht ken je het gevoel: je hebt fanatiek squats gedaan en je benen trillen ervan of na een aantal push-ups voel je dat je armen nog shaken. Tijdens of na het sporten kun je trillingen in je lichaam ervaren, maar is dat een goed of juist een slecht teken? 

Verder lezen 

Lispelen en scheve tanden: is een speen echt zo slecht voor het gebit van je kind? 

Elke ouder die met zijn kind naar de tandarts gaat, hoort dat een speen slecht is voor het gebit. Tanden groeien scheef en lispelen ligt op de loer. Daarom heeft de 2-jarige zoon van Linda zijn speen weggegooid, sindsdien huilt hij zichzelf in slaap. Ze vraagt zich af: is die speen nou echt zo slecht? 

 
Verder lezen 

Verpleegkundige opgepakt in verband met sterfgevallen in ziekenhuis Assen tijdens pandemie 

De politie heeft een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van patiënten in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekendgemaakt. 

Verder lezen 

Kun je verslaafd raken aan je smartphone? 

Appen, sociale media checken, gamen, video’s kijken: we doen van alles op onze smartphone, met als gevolg dat hij onze handen gedurende de dag amper verlaat. Maar wat als je het idee hebt dat je niet meer zonder kunt? Bestaat er echt zoiets als een telefoonverslaving? 

Verder lezen 

Onmisbaar bij het paasontbijt, maar hoe gezond is verse jus eigenlijk? 

Het hoort voor velen bij bij het paasontbijt, het glaasje versgeperste jus. Maar wat drink je eigenlijk precies? Hoeveel suikers en vitaminen giet je naar binnen? En is het nou goed of slecht? 

 
Verder lezen 

Sociale isolatie en stress van lockdown hadden invloed op hersenen van kinderen 

Wie dacht dat de pandemie alleen impact op volwassenen heeft gehad, heeft het fout. Ook kinderen ervaren er de nodige gevolgen van. Leidse wetenschappers hebben een effect van de coronalockdown waargenomen op de ontwikkeling van de hersengebieden die betrokken zijn bij sociaal gedrag. Dat meldt de universiteit, na onderzoek bij kinderen van 9 tot 13 jaar. 

Verder lezen 

Geef een reactie