Lekker slapen, lekker wakker worden

Gezonder leven? Soms is de oplossing dichterbij dan je denkt. Software, slimme apparaten, apps, virtual intelligence: maak het jezelf gemakkelijk met de techniek van deze tijd. Want er zijn enorm veel apps en apparaten die je op een slimme manier ondersteunen in jouw gezondheidsdoelen! Moet je nodig werken aan je nachtrust? Wij tippen vijf heerlijk slaapverwekkende oplossingen.

Dreamer
Lig je ’s nachts vaak nog wakker in bed en kun je maar niet in slaap vallen? Dan is dit een leuk apparaat voor jou: Dreamer. Dat werkt op de melatonineproductie in je lichaam. Melatonine is het stofje waarvan je ‘s avonds slaperig wordt. Maar het meeste licht remt de aanmaak van melatonine af. Dus wat doet Dreamer: het werkt met rood licht, dat je helpt om in slaap te komen en de aanmaak van melatonine niet afremt. Dreamer heeft drie verschillende programma’s: twee slaapprogramma’s, waarbij je op verschillende manieren geholpen wordt om beter in slaap te komen, en een programma voor sfeerverlichting. Zo wordt het ook nog eens gezellig in je kamer!
www.terraillon.com/en/dreamer

Dodow sleep aid
Dit kleine ronde apparaatje werkt ook met licht, maar dan op een andere manier: het projecteert lichten op het plafond, die je helpen om je ademhaling te reguleren door het te matchen met de lichtjes. Verschijnt er een lichtje, dan adem je in, verdwijnt het licht, dan adem je uit. Het gevolg: door je ademhaling te reguleren, maak je je hoofd leeg – en val je makkelijker in slaap. Zo eenvoudig kan het zijn!
www.mydodow.com

Get sleepy
Als je toch liever in een kamer slaapt waar het donker is, dan helpt luisteren misschien om je te laten wegdrijven. Get sleepy is een podcast uit Engeland, die hier gelukkig ook te beluisteren is. De podcast begint met een meditatieoefening, die je hoofd leegmaakt. Daarna volgt er een rustgevend verhaaltje, waardoor je lekker wegdrijft naar dromenland. Heerlijk voor wie graag wat te luisteren heeft bij het naar bed gaan, maar te groot is om voorgelezen te worden.
www.getsleepy.com

Sleep Cycle
Met de app Sleep Cycle pak je het wat anders aan. De app meet je slaappatroon en zet deze om in overzichtelijke analyses. Hiermee kun je zien hoelang je hebt geslapen, wanneer je wakker was en het geeft je tips om je slaap te verbeteren. Dat is nog niet alles: de app meet ook in welke slaapfase je bent. Dit geeft niet alleen inzicht, maar er zit nog een voordeel aan: je hoeft nooit meer je wekker te zetten. Doordat de app je weet in welke slaapfase je zit, wekt het je op het juiste moment in je laatste fase. Zo krijg je altijd genoeg slaap. Gooi dus snel je wekker weg!
www.sleepcycle.com

Wake-up Light
Goed slapen, daar hoort ook bij dat je op een prettige manier wakker wordt. En dat hoeft echt niet meer met die harde, elektronische herrie van de gemiddelde wekkerradio, die je op een onnatuurlijke manier uit je slaap rukt. Neem de Wake-up Light van Philips: een heerlijke manier van wakker worden, waarbij de lamp zowel natuurlijk licht als ochtendgeluid nabootst. Zo is het licht gebaseerd op dat van een zonsopgang: de kleur verandert van zacht ochtendrood in warm oranje, tot je kamer uiteindelijk met een helder geel licht is gevuld. Zo ben je uitgerust klaar voor je dag!
www.philips.nl/c-p/HF3520_01/wake-up-light

Geef een reactie