Recept: Aspergesalade

Het is weer aspergeseizoen! Dat kun je ook merken in Sharon de Miranda’s keuken: zij werkt graag met seizoensproducten die, als het even kan, uit Nederland komen. Voordeel daarvan is dat je vaak goedkoper uit bent, én ze barsten van smaak en kleur! Proef maar met deze frisse aspergesalade uit Colorful Food.

Sharon de Miranda (c) Feenstra

‘Ik ben pas laat begonnen met het eten van asperges, vroeger thuis aten wij ze nooit. Waarom niet? Dat vraag ik mezelf nog steeds af. Want té lekker, asperges – ik kijk ieder jaar uit naar het aspergeseizoen.’

Bereiding
Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Verwarm een grillpan met een scheutje koolzaadolie op middelhoog vuur en gril de asperges rondom gedurende 10 min. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen.

Snijd de rode ui in halve ringen en hak de hazelnoten fijn. Snijd de gegrilde asperges schuin doormidden en leg ze in een ruime kom. Meng ze met de (hele) basilicumblaadjes, rode ui, gehakte hazelnoten, appelazijn en wat peper en zout naar smaak.

Ingrediënten (4 p.)

750 g groene asperges
koolzaadolie
1 rode ui
100 g hazelnoten
1 bosje basilicum, de blaadjes
2 el appelazijn
peper en zout

Sharon de Miranda, Colorful Food. Koken met de seizoenen, Uitgeverij Terra, 224 pagina’s (€ 29,99)

Foto bovenaan: But First Salt Photography

Geef een reactie