NIEUWSOVERZICHT: WEEK 18 

Heeft u het nieuws van de afgelopen week gemist? GLK! heeft de highlights voor u op een rijtje gezet. 

Is het gezond je kind alleen plantaardig voedsel te geven? 

Opgevoed Elke week legt Annemiek Leclaire een lezersvraag voor aan deskundigen. 

Verder lezen 

Dit maakt je relatie sterker volgens onderzoek, maar kan wel schadelijk zijn voor je gezondheid 

Qualitytime met je geliefde bepaalt niet alleen de gezondheid van je relatie. Het heeft indirect ook een effect op je lijf, blijkt uit een nieuw Zwitsers onderzoek. Want wat ons nog het meest samenbrengt, is niet altijd een geschenk voor ons lichaam. 

Verder lezen 

Gezond of niet: is kou goed voor het lichaam? 

Winterzwemmen is populair. Mede door de sluiting van zwembaden en sportscholen zoeken meer mensen het koude water op. In de rubriek Gezond of niet duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een onderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kou. 

Verder lezen 

Druk sociaal leven blijkt risico op dementie te verkleinen – en je leeft er ook nog eens langer door 

Tijd doorbrengen met vrienden en familie is supergezond, zo tonen onderzoekers aan, helemaal naarmate we verouderen. 

Verder lezen 

Hoe lang duurt de perfecte powernap? Te lange dutjes blijken niet best voor je gezondheid 

Sommigen zweren bij een dutje of powernap na een lange dag, of nacht. Maar hoewel een klein tukje best heilzaam kan zijn, moeten we zeker niet te lang blijven liggen. Te lang dutten is namelijk niet al te best voor onze gezondheid, blijkt uit onderzoek. 

Verder lezen 

Zo’n 10 procent van de mensen heeft last van prikkelbare darmen, maar je kunt er grip op krijgen 

Een op de tien mensen heeft last van prikkelbare darmen. Er zijn wel tien oorzaken voor, zegt huisarts Karolien van den Brekel, op de vraag van een lezer of er een medicijn voor is. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over gezondheid, voeding, relaties en andere onderwerpen. 

Verder lezen 

Focus bij zorgverzekeraars op mindset: van stresstest tot dankbaarheidsdagboek 

We kennen de zorgverzekeraar natuurlijk vooral als de partij die ervoor zorgt dat je medische rekeningen (deels) worden vergoed. Maar steeds meer verzekeraars weten inmiddels dat mentale gezondheid minstens zo belangrijk is. “Onze stresstest is heel populair.” 

Verder lezen 

Geef een reactie